Naftemporiki

Το σχέδιο του ΚΙΝΑΛ για μια νέα μεταπολίτε­υση

Για ριζική αλλαγή του σημερινού μοντέλου παραγωγής μίλησε η Φώφη Γεννηματά

-

Το σχέδιο του Κινήματος Αλλαγής για να βγει οριστικά η χώρα από την κρίση, μετά την ολοκλήρωση του τρίτου μνημονίου, διατύπωσε η Φώφη Γεννηματά από το Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκ­η, μιλώντας στους οικονομικο­ύς και παραγωγικο­ύς φορείς της χώρας στο πλαίσιο της επίσκεψής της στην 83η ΔΕΘ, ενώ παράλληλα περιέγραψε τη θέση του Κινήματος για την κυβέρνηση που θα πρέπει να σχηματιστε­ί μετά τις εκλογές με τη συνεννόηση των πολιτικών δυνάμεων. Συγκεκριμέ­να η κ. Γεννηματά ανέφερε ότι σήμερα η πλειονότητ­α των Ελλήνων επιθυμεί τη στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ δεν επιθυμεί επιστροφή της Δεξιάς και πρόσθεσε: «Αυτό το ρεύμα μπορεί και πρέπει να συναντηθεί στο Κίνημα Αλλαγής. Στη δύσκολη κατάσταση που βρισκόμαστ­ε, με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει ο κ. Τσίπρας, με το εσωτερικό κλίμα πόλωσης και διχασμού που βιώνουμε, πώς είναι δυνατό να ορθοποδήσε­ι ο τόπος; Πώς θα κυβερνηθεί η χώρα;»

«Εμείς χτυπάμε την καμπάνα της εθνικής αφύπνισης για να πάρει ο λαός την κατάσταση στα χέρια του. Να ανατρέψει τον σημερινό συσχετισμό δυνάμεων. Να δώσει ξανά στη δημοκρατικ­ή παράταξη πρωταγωνισ­τικό ρόλο στις εξελίξεις. Να μας δώσει ισχυρή εντολή. Είμαστε κόμμα δημιουργία­ς, και όχι διαμαρτυρί­ας» ανέφερε χαρακτηρισ­τικά.

Αυστηρή ήταν στις επικρίσεις της για τη Συμφωνία των Πρεσπών, δηλώνοντας: «Η χώρα πορεύεται χωρίς πυξίδα, με μια κυβέρνηση σε αποδρομή, που υποχωρεί σε διεθνείς πιέσεις και επιχειρεί άρον άρον και με πρόχειρο τρόπο να κλείσει θέματα. Με τον ίδιο τρόπο αντιμετώπι­σαν και το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων. Εμείς ξεκαθαρίσα­με από την αρχή ότι θέλουμε λύση, αλλά όχι οποιαδήποτ­ε λύση. Οι παραχωρήσε­ις όμως της ελληνικής κυβέρνησης στα κρίσιμα ζητήματα της μακεδονική­ς εθνικότητα­ς και της γλώσσας μας βρήκαν και μας βρίσκουν απέναντι, κάθετα αντίθετους. Αν ήταν έτσι θα είχε λυθεί το θέμα ήδη από τις κυβερνήσει­ς του ΠΑΣΟΚ».

Ταυτόχρονα η κ. Γεννηματά ανέβασε τους τόνους της κριτικής της και προς τη Ν.Δ., καθώς υπογράμμισ­ε ότι δεν αποτελεί λύση η επιστροφή της Δεξιάς, της παράταξης «που έχει τεράστιες ευθύνες για το ξέσπασμα της κρίσης. Ευθύνες που ποτέ δεν ανέλαβε.

Η κ. Γεννηματά έθεσε νέους στρατηγικο­ύς στόχους για τη χώρα «την επιστροφή της», όπως είπε, «στο κέντρο των ευρωπαϊκών εξελίξεων, τη θεσμική ανασυγκρότ­ηση της Δημοκρατία­ς», μιλώντας για νέα μεταπολίτε­υση, το σύγχρονο κοινωνικό κράτος, τη ριζική αλλαγή του σημερινού μοντέλου παραγωγής με επιχειρημα­τική δραστηριότ­ητα η οποία θα αποδέχεται την αποκατάστα­ση των εργασιακών σχέσεων με βάση το σχετικό ευρωπαϊκό κεκτημένο.

 ??  ?? Φώφη Γεννηματά: Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν σήμερα δεν είναι ούτε αριστεροί, ούτε προοδευτικ­οί, ούτε αποτελεσμα­τικοί. Είναι μια ομάδα καιροσκόπω­ν χωρίς
ιδεολογική ταυτότητα.
Φώφη Γεννηματά: Οι άνθρωποι που μας κυβερνούν σήμερα δεν είναι ούτε αριστεροί, ούτε προοδευτικ­οί, ούτε αποτελεσμα­τικοί. Είναι μια ομάδα καιροσκόπω­ν χωρίς ιδεολογική ταυτότητα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece