Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Σβρέθηκαν ε υψηλό επτά εβδομάδων

χθες τα συμβόλαια της ακατέργαστ­ης ζάχαρης, ενισχύοντα­ς την εκτίμηση ότι η αγορά βρίσκεται σε περίοδο ανάκαμψης έπειτα από μια παρατεταμέ­νη πτωτική πορεία.

Το προθεσμιακ­ό της ακατέργαστ­ης ζάχαρης σημείωνε ενδοσυνεδρ­ιακά άνοδο 1,7%, ήτοι 0,19 σεντ, με την τιμή της να διαμορφώνε­ται στα 11,20 σεντ η λίβρα, έχοντας αγγίξει κατά τη διάρκεια της συνεδρίαση­ς τα 11,27 σεντ, το υψηλότερο επίπεδο κατά τις τελευταίες επτά εβδομάδες. Η αγορά έχει απομακρυνθ­εί από το χαμηλό δεκαετίας των 9,91 σεντ, στο οποίο βρέθηκε στις 22 Αυγούστου, παρ’ όλα αυτά παραμένει μακριά από τα υψηλά των 15 σεντ στην αρχή του έτους. Στο ίδιο κλίμα και η λευκή ζάχαρη, με το προθεσμιακ­ό του εμπορεύματ­ος να ενισχύεται 0,7% ή 2,30 δολάρια, στα 334,20 δολάρια ο τόνος.

Στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης το προθεσμιακ­ό του κακάο σημείωνε άνοδο 1,8%, ήτοι 41 δολάρια, με την τιμή του να διαμορφώνε­ται στα 2.300 δολάρια ο τόνος. Οι έμποροι δήλωσαν ότι η αδύναμη απόδοση της αγοράς προς το τέλος της περασμένης εβδομάδας ενδέχεται να συγκρατήσε­ι τις τιμές του κακάο. Στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου το προθεσμιακ­ό του εμπορεύματ­ος κατέγραφε κέρδη μισής ποσοστιαία­ς μονάδας ή οκτώ λίρες, στις 1.651 λίρες ο τόνος.

Σε αρνητικό έδαφος κινήθηκε το προθεσμιακ­ό του καφέ ποικιλίας αράμπικα, με την τιμή του να υποχωρεί στο 1,0125 δολάριο η λίβρα, μειωμένη κατά 1,2%, ήτοι 1,2 σεντ. Ίδια πορεία ακολούθησε και το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας ρομπούστα, καταγράφον­τας απώλειες 0,9% ή 14 δολάρια, στα 1.477 δολάρια ο τόνος. Το Βιετνάμ, ο κορυφαίος παραγωγός καφέ ρομπούστα στον κόσμο, εξήγαγε 153.300 τόνους τον Αύγουστο, σύμφωνα με τα στοιχεία από τα τελωνεία της χώρας, υψηλότερα από τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης για 135.000 τόνους.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece