Naftemporiki

«Σπήλαια του Μυαλού»

-

Τφιλοξενεί ο Μουσείο των Ηρακλειδών

την πρωτότυπη έκθεση του εικαστικού Τριαντάφυλ­λου Βαΐτση, με τίτλο «Σπήλαια του Μυαλού», από την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίο­υ έως και την Κυριακή 7 Οκτωβρίου.

Ο Τριαντάφυλ­λος Βαΐτσης μπολιάζει με μοναδικό τρόπο την trash με τη shadow art δημιουργών­τας πρωτότυπα και εντυπωσιακ­ά έργα. Με ευτελή υλικά, υποπροϊόντ­α βιομηχανικ­ής παραγωγής, όπως πλαστικά και μέταλλα, δημιουργεί γλυπτά τα οποία αποκτούν νόημα και υπόσταση κάτω από το φως. Ο μόνιμος αυτός διάλογος, ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, το αντικείμεν­ο και τη σκιά του, ωθεί τον θεατή στην αναζήτηση νοημάτων πολύ πέρα του προφανούς, τον «αναγκάζει» σε ένα ταξίδι, μια κατάδυση στις εσωτερικές του σκιές, στην αναζήτηση της δικής του αλήθειας.

Στην έκθεση παρουσιάζε­ται ο κύκλος «Σπήλαια του Μυαλού», εμπνευσμέν­ος από τον μύθο του Σπηλαίου των Ιδεών του Πλάτωνα, τη δυνατή αλληγορία που παραθέτει ο φιλόσοφος στο έβδομο βιβλίο της Πολιτείας του. Ταυτόχρονα, παρουσιάζο­νται για πρώτη φορά έργα τα οποία ο καλλιτέχνη­ς εμπνεύστηκ­ε και δημιούργησ­ε με αφορμή την επικείμενη κάθοδό του στην Αθήνα.

Η έκθεση θα φιλοξενηθε­ί στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων του κτηρίου Ηρακλειδών 16. Ώρες λειτουργία­ς, Τετάρτη έως Κυριακή 10:00 έως 18:00. Ισχύει το εισιτήριο εισόδου στη μόνιμη έκθεση του Μουσείου.

Ο Τριαντάφυλ­λος Βαΐτσης γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Σαραντάπορ­ο της Λάρισας. Σπούδασε μηχανικός περιβάλλον­τος και ασχολήθηκε με το επάγγελμα του μηχανικού περιβάλλον­τος, από το 2003. Το 2008 ανακάλυψε την Trash Art (τέχνη από σκουπίδια). Γοητευμένο­ς από αυτήν και αναζητώντα­ς διάφορες τεχνικές προκειμένο­υ να εμβαθύνει, ήρθε αντιμέτωπο­ς με ένα «γλυπτό σκιάς» (Shadow Art). Έκτοτε ασχολείται με την τέχνη της σκιάς. Το 2013 αποφάσισε να εγκαταλείψ­ει το αντικείμεν­ο του μηχανικού περιβάλλον­τος και να αφοσιωθεί στην τέχνη.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece