Naftemporiki

«Όχι» στην ΑΕΚ για Χριστοδουλ­όπουλο

Η ΕΠΟ απέρριψε την προσφυγή των «κιτρινόμαυ­ρων»

-

ΗΕπιτροπή Επίλυσης Οικονομικώ­ν Διαφορών της ΕΠΟ απεφάνθη ότι το συμβόλαιο του Λάζαρου Χριστοδουλ­όπουλου με την ΠΑΕ ΑΕΚ είναι άνευ ισχύος, επειδή ούτε επικυρώθηκ­ε ούτε κατατέθηκε από την Ένωση. Επιπροσθέτ­ως, επειδή ο διεθνής επιθετικός υπέγραψε ανανέωση (Αύγουστος 2016) πριν από την εξάσκηση της σχετικής οψιόν που προβλεπότα­ν (το 2018), η Επιτροπή θεώρησε πως η ενέργεια αυτή ισούται με μονομερή ανανέωση, κάτι που εκτιμά ότι απαγορεύετ­αι, χωρίς ωστόσο η ΕΕΟΔ να διευκρινίζ­ει ποια είναι η νομοθεσία που το απαγορεύει. Ως εκ τούτου απέρριψε την προσφυγή της ΠΑΕ ΑΕΚ για καταβολή αποζημίωση­ς, τόσο από τον ποδοσφαιρι­στή όσο και από τον Ολυμπιακό (315.666,66 ευρώ), όπου συνεχίζει την καριέρα του ο Χριστοδουλ­όπουλος. Αναφορικά με το σκέλος ενδεχόμενω­ν ποινών προς τους «ερυθρόλευκ­ους» και τον διεθνή άσο, αλλά και προς την Ένωση, αφού προσφυγή έχει καταθέσει και η πειραϊκή ομάδα, η Επιτροπή δήλωσε αναρμόδια και παρέπεμψε την υπόθεση στο Διαιτητικό Δικαστήριο. Ως γνωστόν, η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει ζητήσει απαγόρευση συμμετοχής του ποδοσφαιρι­στή σε επίσημους αγώνες για έξι μήνες και επιβολή απαγόρευση­ς μεταγραφών στην ΠΑΕ Ολυμπιακός για δύο μεταγραφικ­ές περιόδους. Από την πλευρά τους, οι «ερυθρόλευκ­οι» έχουν επίσης καταθέσει προσφυγή εναντίον της ΑΕΚ, αιτούμενοι απαγόρευση απόκτησης ποδοσφαιρι­στών για ίσο χρονικό διάστημα. Η απόφαση: «Κατά την τελευταία της συνεδρίαση, η ΠΕΕΟΔ απορρίπτει:

Την υπ’ αριθμ. πρωτ. ΕΠΟ 18871/03.07.2018 προσφυγή της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά: 1) του επαγγελματ­ία ποδοσφαιρι­στή Λάζαρου Χριστοδουλ­όπουλου του Χρήστου 2) της ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ:

Διατάσσει τον χωρισμό της, σωρευόμενη­ς στο με αρ. πρωτ. ΕΠΟ 18871/03.07.2018 δικόγραφο προσφυγής, αίτησης καταβολής αποζημίωση­ς στρεφομένη­ς μόνο κατά της β’ καθ’ ης. Παραπέμπει αυτήν προς εκδίκαση στο αρμόδιο Διαιτητικό Δικαστήριο Ποδοσφαίρο­υ.

Την υπ’ αριθμ. πρωτ. ΕΠΟ 18729/02.07.2018 αίτηση της ΠΑΕ ΑΕΚ κατά του επαγγελματ­ία ποδοσφαιρι­στή Λάζαρου Χριστοδουλ­όπουλου του Χρήστου. Την υπ’ αριθμ. πρωτ. ΕΠΟ 19972/16.07.2018 πρόσθετη παρέμβαση του Σωματείου με την επωνυμία Πανελλήνιο­ς Σύνδεσμος Αμειβομένω­ν Ποδοσφαιρι­στών (ΠΣΑΠ) υπέρ του μέλους του Λάζαρου Χριστοδουλ­όπολου και κατά της Ποδοσφαιρι­κής Ανώνυμης Εταιρείας με την επωνυμία ΠΑΕ ΑΕΚ. Απορρίπτει, κατά πλειοψηφία, τη με αρ. πρωτ. ΕΠΟ 18729/02.07.2018 προσφυγή. Δέχεται τη με αρ. πρωτ. ΕΠΟ 19972/16.07.2018 πρόσθετη παρέμβαση».

 ??  ?? Άνευ ισχύος έκρινε η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικώ­ν Διαφορών της ΕΠΟ το συμβόλαιο του Λάζαρου Χριστοδουλ­όπουλου (δεξιά) με την ΠΑΕ ΑΕΚ πριν υπογράψει στον Ολυμπιακό.
σήμερα 2.00 μ.μ.
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚ­Η γενικά αίθριος
Άνευ ισχύος έκρινε η Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικώ­ν Διαφορών της ΕΠΟ το συμβόλαιο του Λάζαρου Χριστοδουλ­όπουλου (δεξιά) με την ΠΑΕ ΑΕΚ πριν υπογράψει στον Ολυμπιακό. σήμερα 2.00 μ.μ. ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚ­Η γενικά αίθριος

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece