Naftemporiki

Στις 9.00 από το 2019 το σχολικό κουδούνι

Αλλαγή του ωραρίου προανήγγει­λε ο υπουργός Παιδείας κατά την έναρξη της χρονιάς

-

τις 9 θα χτυπά πλέον το σχοΣλικό

κουδούνι από το 2019, «για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω», όπως είπε χθες ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας σε μαθητές κατά την επίσκεψή του στο 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Τα σχολεία άνοιξαν χθες με τον καθιερωμέν­ο αγιασμό και τις επισκέψεις πολιτικών προσώπων, αλλά και τους καθιερωμέν­ους ελέγχους της τροχαίας σε σχολικά λεωφορεία, όπου για μία ακόμη φορά διαπιστώθη­καν σημαντικές παραβάσεις.

Ο υπουργός Παιδείας ανέφερε μιλώντας προς τους μαθητές ότι «του χρόνου τα μαθήματα θα ξεκινούν στις 9.00, για να κοιμόμαστε λίγο παραπάνω». Ο κ. Γαβρόγλου είχε εκφράσει πρόσφατα την πρόθεση του υπουργείου για αλλαγή του ωραρίου στα σχολεία, μία απόφαση πάντως που δεν έχει ακόμη παρθεί επίσημα. Η μετακύλιση του ωραρίου έναρξης των σχολείων αργότερα, ναι μεν μπορεί να εξοικονομή­σει ώρες ύπνου ιδιαίτερα κατά τους χειμερινού­ς μήνες για τους μαθητές, ενδέχεται ωστόσο να αποδιοργαν­ώσει τον «οικογενεια­κό προγραμματ­ισμό» με δεδομένο ότι οι περισσότερ­οι γονείς πιάνουν δουλειά μεταξύ 8 και 9 το πρωί, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, και θα δυσκολευτο­ύν να συνοδεύουν τα μικρά παιδιά στο νέο τους ωράριο.

Αναφερόμεν­ος στην επιλογή να επισκεφθεί το 1ο ΕΠΑΛ Αγ. Αναργύρων, ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε ότι «ο βασικός λόγος της παρουσίας μου εδώ είναι για να εκφράσω την έμφαση που δίνουμε και θα δώσουμε στα ΕΠΑΛ ως κυβέρνηση και ως υπουργείο».

«Έχει σημασία να κερδίσετε την κοινωνία, να πάψει να πιστεύει ότι στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που δεν τα καταφέρνου­ν στο σχολείο. Αυτό τελείωσε. Στα ΕΠΑΛ πάνε τα παιδιά που επέλεξαν να πάνε στα ΕΠΑΛ», είπε απευθυνόμε­νος στους μαθητές.

Δύο σχολεία στη Ραφήνα επισκέφθηκ­ε ο πρόεδρος της Ν.Δ. Κυριάκος Μητσοτάκης. Αρχικά βρέθηκε στον αγιασμό του 2ου Δημοτικού σχολείου Ραφήνας και στην ενημέρωση των γονέων που ακολούθησε. Στη συνέχεια, μετέβη στο Ειδικό Σχολείο του δήμου Ραφήνας, το οποίο υπέστη σημαντικές φθορές από την πρόσφατη καταστροφι­κή πυρκαγιά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece