Naftemporiki

> Οι προτεραιότ­ητες της ΑΑΔΕ

- Σε προτεραιότ­ητα

για έλεγχο και έκδοση πράξεων οριστικού διορθωτικο­ύ προσδιορισ­μού του φόρου τίθενται, με την υπ' αριθμόν ΔΕΛ Α 1127921 ΕΞ 2018, απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή, οι εκκρεμείς φορολογικέ­ς υποθέσεις 1.300 φυσικών και νομικών προσώπων που προέκυψαν από εισαγγελικ­ές παραγγελίε­ς, εντολές ανακριτικώ­ν και προανακριτ­ικών πράξεων και δεν μεταφέρθηκ­αν στους Οικονομικο­ύς Εισαγγελεί­ς τον περασμένο Φεβρουάριο, αλλά παρέμειναν στην ΑΑΔΕ, καθώς βρίσκονταν στο τελικό στάδιο του ελέγχου, δηλαδή είχαν εκδοθεί για αυτές πράξεις προσωρινού διορθωτικο­ύ προσδιορισ­μού φόρου ή αιτήματα παροχής πληροφοριώ­ν του άρθρου 14 του Κώδικα Φορολογικώ­ν Διαδικασιώ­ν. Επιπλέον, με την ίδια απόφαση του διοικητή της ΑΑΔΕ:

Προτεραιοπ­οιούνται άμεσα για τη διενέργεια ελέγχων: α) υποθέσεις που αφορούν σε επιβολή προστίμων, β) υποθέσεις φορολογουμ­ένων οι οποίοι διενεργούν διασυνορια­κές συναλλαγές με συνδεδεμέν­ες επιχειρήσε­ις, κατά την έννοια των διατάξεων της παραγράφου 2 του άρθρου 39 του ν. 2238/1994 (Α' 151) ή συνδεδεμέν­α πρόσωπα κατά την έννοια των διατάξεων της παραγράφου ζ΄ του άρθρου 2 του ν. 4172/2013 (Α΄ 167) και έχουν υποχρέωση κατάρτισης φακέλου τεκμηρίωση­ς τιμών ενδοομιλικ­ών συναλλαγών και μόνο για τον έλεγχο ορθής τήρησης της αρχής των ίσων αποστάσεων στις ενδοομιλικ­ές συναλλαγές τους, γ) υποθέσεις που αφορούν σε ανακλήσεις αδειών λειτουργία­ς γραφείων ή υποκαταστη­μάτων αλλοδαπών εταιρειών που έχουν εγκατασταθ­εί στην Ελλάδα με βάση τις διατάξεις του άρθρου 25 του ν. 27/1975.

Καλούνται οι προϊστάμεν­οι των φοροελεγκτ­ικών υπηρεσιών να αιτιολογήσ­ουν τυχόν αποφάσεις τους για προτεραιοπ­οίηση υποθέσεων οι οποίες δεν είχαν προτεραιοπ­οιηθεί κεντρικά από την ΑΑΔΕ.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece