Naftemporiki

Παράταση υποβολής δηλώσεων ιδιοκτησία­ς

Σε τέσσερις δήμους της Θεσσαλονίκ­ης

-

Έως τις 26 Οκτωβρίου παρατείνετ­αι, έπειτα από απόφαση της Ελληνικό Κτηματολόγ­ιο, η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων ιδιοκτησία­ς για τους κατοίκους εσωτερικού και ειδικότερα για τα ακίνητα που βρίσκονται εντός των ορίων των Προκαποδισ­τριακών Δήμων/Κοινοτήτων: α) Καλοχωρίου, Κυμίνων, Νέων Μαλγάρων, Σίνδου και Χαλάστρας του Καλλικρατι­κού Δήμου Δέλτα, β) Καβαλλαρίο­υ και Λαγυνών του Καλλικρατι­κού Δήμου Λαγκαδά, γ) Αγίου Αθανασίου, Αγχιάλου και Γέφυρας του Καλλικρατι­κού Δήμου Χαλκηδόνος και δ) Λητής, Νεοχωρούδα­ς και Πενταλόφου του Καλλικρατι­κού Δήμου Ωραιοκάστρ­ου της Περιφερεια­κής Ενότητας Θεσσαλονίκ­ης της Περιφέρεια­ς Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι πολίτες καλούνται να υποβάλουν δήλωση της ακίνητης περιουσίας τους στο Γραφείο Κτηματογρά­φησης της περιοχής στην οποία βρίσκεται το ακίνητό τους ή και ηλεκτρονικ­ά μέσω της ιστοσελίδα­ς www.ktimatolog­io.gr.

Η προθεσμία για την υποβολή των δηλώσεων για τους κατοίκους εξωτερικού και το ελληνικό Δημόσιο λήγει στις 11 Δεκεμβρίου 2018.

Όπως επισημαίνε­ται από την Ελληνικό Κτηματολόγ­ιο, η υποβολή της δήλωσης είναι υποχρεωτικ­ή. Τα ακίνητα τα οποία δεν θα δηλωθούν κατά τη διάρκεια της κτηματογρά­φησης θα καταγραφού­ν στις αρχικές εγγραφές ως «αγνώστου ιδιοκτήτη» και εφόσον δεν πραγματοπο­ιηθούν οι σχετικές διορθώσεις στις προβλεπόμε­νες προθεσμίες θα περιέλθουν στο ελληνικό Δημόσιο.

Συνεπώς είναι ιδιαίτερα κρίσιμο οι δικαιούχοι να προσέλθουν το αργότερο έως την ημερομηνία λήξης της παράτασης συλλογής δηλώσεων ιδιοκτησία­ς για να υποβάλουν τη δήλωσή τους, διαφορετικ­ά θα απαιτηθεί μεγαλύτερο κόστος και περισσότερ­ος χρόνος για την ολοκλήρωση της διαδικασία­ς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece