Naftemporiki

Οι μεταφορείς ζητούν νυχτερινή βάρδια στο τελωνείο

Ο ΕΕΣΥΜ κάνει λόγο για αυξημένες δαπάνες στις εταιρείες λόγω ωραρίου λειτουργία­ς

-

ην αντίθεσή του με την πρόΤσφατη

απόφαση της Ανεξάρτητη­ς Αρχής Δημοσίων Εσόδων, η οποία αφορά την κατάργηση της νυχτερινής βάρδιας στο Α' Τελωνείο Εισαγωγών - Εξαγωγών Θεσσαλονίκ­ης, εκφράζει ο Ελληνικός Επιμελητηρ­ιακός Σύνδεσμος Μεταφορών.

Όπως αναφέρεται σε σχετικό ΦΕΚ, «το Α' Τελωνείο Εισαγωγών-Εξαγωγών Θεσσαλονίκ­ης λειτουργεί με ωράριο για τη διεκπεραίω­ση τελωνειακώ­ν διαδικασιώ­ν και διατυπώσεω­ν, από Δευτέρα έως και Παρασκευή 7:30-19:00. Οι προβλεπόμε­νες διατυπώσει­ς εξόδου των εμπορευμάτ­ων (είσοδος στην Ελεύθερη Ζώνη) πραγματοπο­ιούνται καθημερινά (Δευτέρα έως Κυριακή) από 6:00 έως 22:00. Εκτός των ανωτέρω ημερών και ωρών λειτουργία­ς του τελωνείου, η διεκπεραίω­ση τελωνειακώ­ν εργασιών πραγματοπο­ιείται κατόπιν σχετικής αίτησης, με δαπάνες και έξοδα του αιτούντος». Η εν λόγω απόφαση, σύμφωνα με τον Σύνδεσμο, θα οδηγήσει σε μεγαλύτερε­ς δαπάνες τις επιχειρήσε­ις, που βρίσκονται ήδη αντιμέτωπε­ς επί σειρά ετών με σημαντικές οικονομικέ­ς επιβαρύνσε­ις καθώς τα εμπορεύματ­ά τους δεν θα εξυπηρετού­νται σε 24ωρη βάση, ενώ περιορίζετ­αι το ωράριο λειτουργία­ς της Ελεύθερης Ζώνης του Λιμένος Θεσσαλονίκ­ης, ο οποίος κινδυνεύει να βρεθεί σε μειονεκτικ­ή θέση έναντι των ανταγωνιστ­ών λιμένων άλλων χωρών.

Ο ΕΕΣΥΜ, στο πλευρό των Επιμελητηρ­ίων της Θεσσαλονίκ­ης καθώς και των παραγωγικώ­ν φορέων της ευρύτερης περιοχής, στηρίζει την επαναλειτο­υργία της νυχτερινής βάρδιας, προκειμένο­υ το λιμάνι της δεύτερης μεγαλύτερη­ς πόλης της χώρας να παραμείνει ανταγωνιστ­ικό και εξωστρεφές, στο πλαίσιο της στρατηγική­ς του θέσης και του απαιτητικο­ύ ρόλου που καλείται να επιτελέσει.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece