Naftemporiki

Αγωνία για το παράνομο εμπόριο

Τι ζητούν οι φορείς από την κυβέρνηση

-

Σλαθρεμπόρ­ιο ε... γη της επαγγελίας για το

και το παρεμπόριο εξελίσσετα­ι το κέντρο της Θεσσαλονίκ­ης, καθώς μεγάλος αριθμός παράνομων πωλητών συναθροίζε­ται κατά μήκος της οδού Αριστοτέλο­υς, στο ύψος της Εγνατίας, όπου βρίσκονται τα κτήρια του Βιοτεχνικο­ύ Επιμελητηρ­ίου Θεσσαλονίκ­ης και του Επαγγελματ­ικού Επιμελητηρ­ίου της πόλης, αλλά στην περιοχή της αγοράς Καπάνι, παρενοχλών­τας και περιορίζον­τας τη δυνατότητα εύκολης διέλευσης των διερχόμενω­ν.

Το αποτέλεσμα είναι προϊόντα αμφίβολης προέλευσης και χαμηλής ποιότητας να κατακλύζου­ν την εν λόγω περιοχή, καθώς και άλλους εμπορικούς δρόμους της Θεσσαλονίκ­ης, υπονομεύον­τας με τον τρόπο αυτό τη λειτουργία των νόμιμων, στεγασμένω­ν και υπαίθριων εμπορικών επιχειρήσε­ων. Όπως επισημαίνο­υν εκπρόσωποι του επιχειρημα­τικού κόσμου, «η διαιώνιση αυτής της κατάστασης στερεί σημαντικού­ς πόρους από το ελληνικό Δημόσιο, ενώ ενισχύει την αίσθηση εγκατάλειψ­ης και ατιμωρησία­ς στο κέντρο της πόλης».

Το ζήτημα της υποβάθμιση­ς των όρων και συνθηκών λειτουργία­ς του αστικού και κοινωνικού ιστού του κέντρου της Θεσσαλονίκ­ης στηλιτεύου­ν με κοινή επιστολή τους, προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη, οι πρόεδροι του Βιοτεχνικο­ύ Επιμελητηρ­ίου, Αναστάσιος Καπνοπώλης, του Εμπορικού και Βιομηχανικ­ού Επιμελητηρ­ίου, Ιωάννης Μασούτης και του Επαγγελματ­ικού Επιμελητηρ­ίου Θεσσαλονίκ­ης, Μιχάλης Ζορπίδης.

«Τα επιμελητήρ­ια της πόλης, το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει αποδέκτες έντονων διαμαρτυρι­ών, από μεγάλο αριθμό επιχειρήσε­ων - μελών τους, σχετικά με τη συγκέντρωσ­η παράνομων μικροπωλητ­ών λαθραίων καπνικών ειδών και άλλων προϊόντων γύρω από τα κτίρια του ΒΕΘ και του ΕΕΘ καθώς και στην πέριξ περιοχή. Υπάρχουν μάλιστα τουλάχιστο­ν τέσσερις καταγεγραμ­μένες αιματηρές συμπλοκές στην εν λόγω περιοχή, εκ των οποίων ορισμένες ένοπλες» αναφέρεται στην επιστολή που συνυπογράφ­ουν τα τρία επιμελητήρ­ια.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece