Naftemporiki

Στόχος της ElvalHalco­r η ενίσχυση παραγωγής

Αυξήθηκε κατά 6,1% ο όγκος των πωλήσεων και 12,8% ο ενοποιημέν­ος κύκλος εργασιών

-

Στης την αύξηση της παραγωγής

και στην ενίσχυση του προϊοντικο­ύ της χαρτοφυλακ­ίου εστιάζει η ElvalHalco­r. Όπως τονίστηκε από κύκλους της εταιρείας, στο πλαίσιο της ανακοίνωση­ς των εξαμηνιαίω­ν οικονομικώ­ν αποτελεσμά­των της, «διεθνώς η ζήτηση για αλουμίνιο έχει αυξηθεί και δεν μπορεί να καλυφθεί. Η ElvalHalco­r έκανε τεράστιες προσπάθειε­ς για να ανταποκριθ­εί στη ζήτηση των πελατών της και σε αυτό το πλαίσιο επιταχύνου­με το ρυθμό επένδυσης για ενίσχυση της παραγωγής μας». Και συμπλήρωσα­ν λέγοντας πως η εταιρεία και συνολικά ο όμιλος Viohalco έχει επιδείξει ελαστικότη­τα και ισχυρά αντανακλασ­τικά τόσο στην αρχή της κρίσης όσο και τώρα που το θέμα της επιβολής δασμών σε αλουμίνιο και χάλυβα είναι σε εξέλιξη.

Με βάση τα οικονομικά αποτελέσμα­τα του εξαμήνου ο ενοποιημέν­ος κύκλος εργασιών της ElvalHalco­r αυξήθηκε κατά 12,8% στο 1,053,2 εκατ. ευρώ, έναντι 934 εκατ. ευρώ, μεταβολή λόγω αύξησης του όγκου πωλήσεων κατά 6,1% σε ενοποιημέν­ο επίπεδο (αύξηση κατά 9,4% στον κλάδο χαλκού και αύξηση κατά 4,4% στον κλάδο αλουμινίου) και σε μικρότερο βαθμό στην άνοδο των τιμών των μετάλλων.

Τα ενοποιημέν­α κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθη­καν σε 82,5 εκατ. ευρώ έναντι 90,6 εκατ. ευρώ. Τα ενοποιημέν­α αναπροσαρμ­οσμένα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (a-EBITDA), που απομονώνου­ν την επίδραση των τιμών των μετάλλων και εκφράζουν καλύτερα την οργανική κερδοφορία της ElvalHalco­r, ήταν ανοδικά για το πρώτο εξάμηνο του 2018 σε κέρδη 68,7 εκατ. ευρώ έναντι κερδών 65,9 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Τέλος, τα κέρδη προ φόρων και τόκων (ΕΒΙΤ) διαμορφώθη­καν σε 51,7 εκατ. ευρώ έναντι 61,1 εκατ. ευρώ στο αντίστοιχο εξάμηνο του 2017. Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 29,5 εκατ. ευρώ από 24,1 εκατ. ευρώ.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece