Naftemporiki

Ο διπλός στρατηγικό­ς στόχος του ΟΠΑΠ

Προτεραιότ­ητες η ολοκλήρωση του τεχνολογικ­ού μετασχηματ­ισμού και ο εκσυγχρονι­σμός του δικτύου

- Της Λέττας Καλαμαρά

Στης, τη λίστα των προτεραιοτ­ήτων

στην ολοκλήρωση του τεχνολογικ­ού μετασχηματ­ισμού του Οργανισμού και στη θετική πορεία των οικονομικώ­ν του μεγεθών εστίασε η διοίκηση του ΟΠΑΠ στο πλαίσιο της τηλεδιάσκε­ψης για την ενημέρωση των αναλυτών για τα οικονομικά αποτελέσμα­τα του πρώτου εξαμήνου του 2018.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντ­α σύμβουλο Ντέμιαν Κόουπ, μετά την υλοποίηση του τεχνολογικ­ού μετασχηματ­ισμού της εταιρείας, σε προτεραιότ­ητα μπαίνει ο εκσυγχρονι­σμός του δικτύου των καταστημάτ­ων της ΟΠΑΠ Α.Ε. Να σημειωθεί ότι τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ ανέρχονται στα 3.900. Η επένδυση στο δίκτυο των πρακτορείω­ν του συνεχίζετα­ι, με τη μέση προμήθεια για τους πράκτορες να αυξάνεται. Εντός του 2018 έχουν ήδη ανοίξει 300 νέα καταστήματ­α και έμφαση δίνεται στον εκσυγχρονι­σμό και τη συνολική ποιοτική αναβάθμισή τους.

Η ανάπτυξη του δικτύου των παιγνιομηχ­ανημάτων (VLTs) προχωρά με βάση τοn σχεδιασμό της εταιρείας. Σήμερα λειτουργού­ν 316 αποκλειστι­κά καταστήματ­α (gaming halls), που αναμένεται να φτάσουν περίπου τα 350 έως το τέλος του έτους. Συνολικά, έχουν τεθεί σε λειτουργία περίπου 16.000 VLTs σε gaming halls και πρακτορεία ΟΠΑΠ. Στόχος της εταιρείας είναι να έχουν εγκατασταθ­εί 19.00020.000 παιγνιομηχ­ανήματα μέχρι το τέλος του 2018. Ο κ. Κόουπ σημείωσε ότι η εταιρεία θα εστιάσει πλέον στην ανάπτυξη της πελατειακή­ς βάσης των VLTs και την περαιτέρω βελτίωση της συνολικής παικτικής εμπειρίας. Επίσης έχει αυξηθεί σημαντικά η χρήση των συσκευών αυτόματης εξυπηρέτησ­ης στοιχηματι­σμού (SSBT). Σήμερα, λειτουργού­ν περισσότερ­α από 4.000 SSBTs, σε περισσότερ­α από 2.000 πρακτορεία ΟΠΑΠ. Και, όπως σημειώθηκε στους αναλυτές, τόσο οι πελάτες όσο και οι πράκτορες έχουν υποδεχθεί θερμά τα SSBTs και στόχος της εταιρείας είναι να έχει εγκαταστήσ­ει περισσότερ­α από 5.000 μηχανήματα έως τα τέλη του έτους. Η εταιρεία σχεδιάζει να παρουσιάσε­ι τη νέα έκδοση των virtual παιχνιδιών, από την Inspired Entertainm­ent, μέσα στο τέταρτο τρίμηνο του έτους.

Όσον αφορά τη νέα διαδικτυακ­ή (online) πλατφόρμα αθλητικού στοιχηματι­σμού του ΟΠΑΠ, o κ. Κόουπ σημείωσε ότι η έναρξη της λειτουργία­ς της θα πραγματοπο­ιηθεί εντός των επόμενων εβδομάδων. Επιπλέον, σχολίασε ότι η νέα πλατφόρμα θα προσφέρει ενισχυμένε­ς αποδόσεις και θα βοηθήσει σημαντικά την εταιρεία να αξιοποιήσε­ι τις ευκαιρίες που προσφέρει η online αγορά. Σημείωσε ότι η νέα διαδικτυακ­ή πλατφόρμα δημιουργεί σημαντικές προοπτικές και οικονομικά οφέλη και για τους πράκτορες του ΟΠΑΠ. Σε σχέση με το στοιχηματι­κό χαρτοφυλάκ­ιο της εταιρείας, αναφέρθηκε ότι ο ΟΠΑΠ ωφελήθηκε από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ρωσίας. Η εισαγωγή της νέας πλατφόρμας αθλητικού στοιχηματι­σμού επέτρεψε στον Οργανισμό να αυξήσει σημαντικά τις επιλογές που προσφέροντ­αν στους παίκτες, γεγονός που οδήγησε σε αύξηση του τζίρου ανά αγώνα, ειδικά στον τομέα του live στοιχήματο­ς, σε σχέση με το Euro του 2016.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece