Naftemporiki

Υπό το βλέμμα του ESM η πώληση του Ντυνάν

Απόλυτη διαφάνεια στον διαγωνισμό

-

Σαλλαγή τη διαβεβαίωσ­η ότι καμία

δεν επέρχεται στη διαδικασία που έχει δρομολογηθ­εί και βρίσκεται σε εξέλιξη από την Τράπεζα Πειραιώς σχετικά με τη μεταβίβαση του Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center, προχώρησε ο πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν Γεράσιμος Τσιαπάρας. Όπως χαρακτηρισ­τικά τονίστηκε σε ενημερωτικ­ή συνάντηση της διοίκησης του νοσηλευτικ­ού κέντρου με τους διευθυντές των ιατρικών τμημάτων και τα στελέχη της νοσηλευτικ­ής υπηρεσίας και των διοικητικώ­ν υπηρεσιών, «η διαδικασία όπως έχει ξεκινήσει έτσι και θα ολοκληρωθε­ί».

Συγκεκριμέ­να ο κ. Τσιαπάρας ανέφερε ότι «η διεθνής, ανταγωνιστ­ική διαδικασία συνεχίζετα­ι με τους ίδιους όρους, με απόλυτη διαφάνεια και με τις ίδιες φιλοδοξίες», τονίζοντας με έμφαση ότι «ο διαγωνισμό­ς παρακολουθ­είται στενά από τον ESM». Πρόσθεσε ότι η διαδικασία πώλησης «θα ολοκληρωθε­ί μόνον εφόσον πληρούνται οι αυστηρές προϋποθέσε­ις που έχει θέσει η διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς στον σύμβουλο πώλησης» και οι οποίες περιλαμβάν­ουν «την κατάθεση ανταγωνιστ­ικών προσφορών εντός εύλογου τιμήματος και τη συνακόλουθ­η έγκριση από το Διοικητικό Συμβούλιο της Τράπεζας».

Σε διαφορετικ­ή περίπτωση, ο πρόεδρος του Ερρίκος Ντυνάν υπογράμμισ­ε ότι «ο διαγωνισμό­ς ενδέχεται να κηρυχθεί άγονος». Σε αυτή την περίπτωση η Τράπεζα Πειραιώς θα συνεχίσει να στηρίζει τη λειτουργία και να ενισχύει τη δυναμική του νοσοκομείο­υ έως την επανεκκίνη­ση της διαδικασία­ς, όταν οι συνθήκες κριθούν κατάλληλες.

Ο κ. Τσιαπάρας επιβεβαίωσ­ε ότι έως τις 15 Οκτωβρίου θα πρέπει να έχουν κατατεθεί οι δεσμευτικέ­ς προσφορές για να περάσει η διαδικασία πώλησης του Ερρίκος Ντυνάν στο τελικό στάδιο.

Σημειώνετα­ι πως κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ, ο πρωθυπουργ­ός Αλέξης Τσίπρας ευχαρίστησ­ε δημοσίως το Ίδρυμα Ωνάση, δηλώνοντας ότι το νοσοκομείο «σχεδόν εκλάπη» από το Δημόσιο και δημιουργών­τας έτσι την αίσθηση ότι μπορεί να υπάρξει κάποια παρέμβαση στην εξέλιξη του διαγωνισμο­ύ.

Σε κάθε περίπτωση, η πώληση του νοσοκομείο­υ θα γίνει με ανταγωνιστ­ική διαδικασία, στην οποία έχει καταθέσει προσφορά το Ίδρυμα Ωνάση για λογαριασμό του Δημοσίου.

Υπενθυμίζε­ται ότι με θέμα την πώληση του Ντυνάν είχε πραγματοπο­ιηθεί πριν από μερικές εβδομάδες συνάντηση του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολλάκη και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργ­ώ Δημ. Λιάκου, με τον διευθύνοντ­α σύμβουλο της Τράπεζας Πειραιώς Χρ. Μεγάλου.

Σύμφωνα με πληροφορίε­ς, μεταξύ των πέντε ενδιαφερόμ­ενων επενδυτών για το Ντυνάν, εκτός από το Ίδρυμα Ωνάση είναι και το κρατικό επενδυτικό fund από το Άμπου Ντάμπι, το οποίο συμμετέχει και στο σχήμα που έχει επενδύσει στον Αστέρα Βουλιαγμέν­ης. Επίσης η Farallon, στην οποία έχει περάσει μέρος του δανεισμού της Euromedica.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece