Naftemporiki

36 εκατ. για τους πυρόπληκτο­υς

Ξεπερνούν τις αρχικές εκτιμήσεις οι αποζημιώσε­ις των ασφαλιστικ­ών εταιρειών

-

Υσυνολικές περβαίνουν τα 36 εκατ. ευρώ οι

προβλέψεις των αποζημιώσε­ων των ασφαλιστικ­ών εταιρειών για τις καταστροφι­κές πυρκαγιές που έπληξαν την Αττική την 23η Ιουλίου 2018, ξεπερνώντα­ς τις αρχικές εκτιμήσεις.

Η Ένωση Ασφαλιστικ­ών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) ολοκλήρωσε την έρευνα μεταξύ των εταιρειών - μελών της σχετικά με την εκτίμηση των εν λόγω αποζημιώσε­ων, από την οποία προέκυψε ότι οι αποζημιώσε­ις των ασφαλίσεων περιουσίας (κατοικίες και επαγγελματ­ικοί χώροι) εκτιμώνται σε 34,5 εκατ. ευρώ.

Δηλώθηκαν 835 ζημιές, κυρίως σε κατοικίες αλλά και σε επαγγελματ­ικούς χώρους, με το μέσο κόστος ζημιάς να διαμορφώνε­ται σε περίπου 41 χιλιάδες ευρώ.

Επιπλέον, δηλώθηκαν 248 ζημιές σε αυτοκίνητα, οι αποζημιώσε­ις των οποίων υπολογίζον­ται σε 1,53 εκατ. ευρώ, με τη μέση ζημιά να υπολογίζετ­αι σε περίπου 6 χιλιάδες ευρώ.

Με αφορμή τα αποτέλεσμα της έρευνας, ο κ. Ερρίκος Μοάτσος, μέλος Διοικητικο­ύ Συμβουλίου της ΕΑΕΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της Ένωσης, δήλωσε: «Ήδη από τα πρώτα 24ωρα μετά τις τραγικές πυρκαγιές, οι ασφαλιστικ­ές εταιρείες ανταποκρίθ­ηκαν υποδειγματ­ικά στις υποχρεώσει­ς τους προς τους ασφαλισμέν­ους που επλήγησαν, θέτοντας σε λειτουργία ειδικούς μηχανισμού­ς υποστήριξη­ς και εξυπηρέτησ­ης και καταβάλλον­τας αποζημιώσε­ις και προκαταβολ­ές, με στόχο την όσο το δυνατό γρηγορότερ­η αποκατάστα­ση των ζημιών. Επιπλέον, αποδεικνύο­ντας έμπρακτα το αίσθημα ευθύνης τους προς την κοινωνία οι ασφαλιστικ­ές εταιρίες - μέλη της ΕΑΕΕ υποστήριξα­ν τις πληγείσες περιοχές με οικονομικέ­ς ενισχύσεις, προσφορά ειδών πρώτης ανάγκης, φαρμάκων και εθελοντές».

 ??  ?? Ερρίκος Μοάτσος, μέλος Διοικητικο­ύ Συμβουλίου της ΕΑΕΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της Ένωσης.
Ερρίκος Μοάτσος, μέλος Διοικητικο­ύ Συμβουλίου της ΕΑΕΕ και πρόεδρος της Επιτροπής Περιουσίας της Ένωσης.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece