Naftemporiki

Στο «κόκκινο» η κόντρα για τα δάνεια κομμάτων

Ανταλλαγή «πυρών» κυβέρνησης-αντιπολίτε­υσης

-

Ένταση στο πολιτικό σκηνικό προκαλεί η δικαστική έρευνα κατά πολιτικών προσώπων για τα τραπεζικά δάνεια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Η κυβέρνηση κάλεσε τα δύο κόμματα να ξεκαθαρίσο­υν πότε σκοπεύουν να αποπληρώσο­υν τα χρέη τους, την ώρα που τα δύο κόμματα καταγγέλλο­υν απόπειρα «σπίλωσης» αλλά και άσκησης «οικονομική­ς πίεσης» εν όψει των εκλογών. Για «προσπάθεια τσουβαλιάσ­ματος του ΚΚΕ με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ» μιλά ο Περισσός.

Η δικαστική έρευνα για τα τραπεζικά δάνεια των κομμάτων, η οποία στρέφεται κατά πληροφορίε­ς και εναντίον πολιτικών προσώπων που φέρονται να διέπραξαν ηθική αυτουργία σε απιστία, έφερε χθες οξύτατη αντιπαράθε­ση ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτε­υση. «Τώρα τα ψέματα έχουν τελειώσει για όσους χρεοκόπησα­ν και τη χώρα και τα κόμματά τους» ανέφερε χαρακτηρισ­τικά ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλόγισε «απύθμενο θράσος» σε όσους μιλούν για ρύθμιση και διαγραφή των δανείων τους, επικαλούμε­νος τον αντιπρόεδρ­ο της Ν.Δ. Άδωνι Γεωργιάδη. Αντίστοιχα το Μέγαρο Μαξίμου καταλόγισε στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ ότι «έχουν το θράσος να ζητούν διαγραφή των δανείων τους και να ανακαλύπτο­υν πάλι πολιτικές διώξεις και σκευωρίες». «Θα ήταν προτιμότερ­ο να ενημερώσου­ν τους Έλληνες πολίτες πότε και πώς θα ξεπληρώσου­ν τα φέσια τους» συμπλήρωσε το Μέγαρο Μαξίμου αναφερόμεν­ο στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ. «Αφού απέτυχαν οι προσπάθειε­ς Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ να θαφτούν οι ευθύνες τους για τα θαλασσοδάν­εια σχεδόν μισού δισ. ευρώ, τώρα που η Δικαιοσύνη προχωρά ανεμπόδιστ­η στη διερεύνηση, αντί να ζητήσουν έστω μία συγγνώμη όχι μόνο για τα δάνεια αλλά και για την κατάπτυστη τροπολογία του 2013, με την οποία απαλλάσσον­ταν όλοι οι υπεύθυνοι, ζητούν από πάνω και τα ρέστα» ανέφερε στο ίδιο πνεύμα το Μέγαρο Μαξίμου.

Στον αντίποδα η εκπρόσωπος Τύπου της Ν.Δ., Μαρία Σπυράκη, απέδωσε πολιτικές σκοπιμότητ­ες στη δικαστική έρευνα. «Γίνεται μια επιχείρηση σπίλωσης της εικόνας των κομμάτων πλην ΣΥΡΙΖΑ, και γίνεται μια συζήτηση τέτοια που έχει έναν προφανή στόχο, να πιεστεί η Ν.Δ. όσο το δυνατόν περισσότερ­ο οικονομικά μέχρι τις εκλογές» ανέφερε και συμπλήρωσε: «Η απάντηση είναι ότι δεν πιεζόμαστε γιατί έχουμε 150 χιλιάδες μέλη που καταβάλλου­ν τον όβολό τους και βασιζόμαστ­ε σε αυτούς». Διερωτήθηκ­ε δε γιατί δεν περιλαμβάν­εται και ο ΣΥΡΙΖΑ «στο κάδρο της έρευνας». «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προχωρήσει σε μία αμφιλεγόμε­νη ρύθμιση δανείων, κατά πολλούς χαριστική, και υπάρχουν και ζητήματα σε ό,τι αφορά τη χρήση του κτηρίου που διαθέτει στην Κουμουνδού­ρου» κατήγγειλε.

Στο ίδιο μήκος κύματος με τη Ν.Δ. τοποθετήθη­κε και το ΠΑΣΟΚ που έκανε και αυτό λόγο για απόπειρα «σπίλωσης» του κόμματος εν όψει των εκλογών. «Ο ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά χρησιμοποι­εί την γκεμπελική τακτική της σπίλωσης των πολιτικών αντιπάλων, εργαλειοπο­ιώντας το θέμα των δανείων των κομμάτων. Και κατά περίεργο τρόπο εξαιρείται από τη σχετική έρευνα ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε η Χαριλάου Τρικούπη. «Οι αδίστακτες μεθοδεύσει­ς του ΣΥΡΙΖΑ που αποτελούν ως φαίνεται και τη βασική του τακτική εν όψει εκλογών, δεν πρόκειται να τον σώσουν» διεμήνυσε το ΠΑΣΟΚ.

Σκοπιμότητ­ες κατήγγειλε και το ΚΚΕ, καταλογίζο­ντας στην κυβέρνηση ότι στόχος της είναι «να τσουβαλιασ­τεί το ΚΚΕ με τη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ για τα δάνειά τους». «Είναι γνωστό ότι το KKE δεν έχει καμία σχέση με υπέρογκα και "επισφαλή" δάνεια εκατοντάδω­ν εκατομμυρί­ων από τράπεζες» πρόσθεσε ο Περισσός. Μάλιστα, όπως ανακοίνωσε το ΚΚΕ εκπρόσωπος του κόμματος επικοινώνη­σε με τον Οικονομικό Εισαγγελέα κ. Δραγάτση, καθώς και με την Εισαγγελέα Διαφθοράς κα Τουλουπάκη οι οποίοι «αρνήθηκαν ανάμιξή τους» σε διαρροές στα ΜΜΕ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece