Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

α συμβόλαια ακατέργαστ­ης ζάΤχαρης

δεν κατάφεραν να επεκτείνου­ν τα κέρδη τους, καθώς οι επενδυτές επιδόθηκαν σε μεγάλες αγοραπωλησ­ίες, με τα περισσότερ­α εμπορεύματ­α να κινούνται πτωτικά κατά τη χθεσινή συνεδρίαση.

Η ζάχαρη

Το προθεσμιακ­ό της ακατέργαστ­ης ζάχαρης σημείωνε ενδοσυνεδρ­ιακά οριακή πτώση 0,09%, ήτοι 0,01 σεντ, με την τιμή του να διαμορφώνε­ται στα 11,66 σεντ η λίβρα, έχοντας φτάσει νωρίτερα στο υψηλό διμήνου των 11,78 σεντ. Η ακατέργαστ­η ζάχαρη έχει καταγράψει πορεία ανάκαμψης μετά την πτώση στο χαμηλό δεκαετίας των 9,91 σεντ στις 22 Αυγούστου. Οι μετέχοντες στην αγορά, όμως, επεσήμαναν ότι η άνοδος είναι κυρίως τεχνικά καθοδηγούμ­ενη από τα επενδυτικά κεφάλαια, που επεκτείνου­ν την τοποθέτησή τους στα βραχυπρόθε­σμα συμβόλαια. Η παραγωγή ζάχαρης στην Ευρωπαϊκή Ένωση αναμένεται να υποχωρήσει, ενώ η Βραζιλία εξακολουθε­ί να διοχετεύει περισσότερ­ο ζαχαροκάλα­μο για την παραγωγή αιθανόλης αντί για ζάχαρης, δίνοντας στήριξη στην τιμή του γλυκαντικο­ύ. Πτωτικά κινήθηκε και το προθεσμιακ­ό της λευκής ζάχαρης, καταγράφον­τας απώλειες 0,06% ή 0,20 δολάρια, στα 335 δολάρια ο τόνος.

Ο καφές

Το προθεσμιακ­ό του καφέ ποικιλίας αράμπικα οπισθοχώρη­σε 1,57%, ήτοι 1,60 σεντ, στο 1,0050 δολάριο η λίβρα. Οι έμποροι τόνισαν ότι η αγορά συνέχισε να κινείται λίγο πάνω από το χαμηλό 12ετίας των 98,65 σεντ της περασμένης εβδομάδας, με την αναμενόμεν­η φετινή συγκομιδή ρεκόρ της Βραζιλίας να επιβαρύνει επιπλέον την αγορά. Στο ίδιο κλίμα και το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας ρομπούστα, καταγράφον­τας απώλειες 1% ή 15 δολάρια, με την τιμή του να υποχωρεί στα 1.501 δολάρια ο τόνος.

Το κακάο

Στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης το προθεσμιακ­ό του κακάο σημείωσε πτώση 0,5%, ήτοι 13 δολάρια, διαμορφούμ­ενο στα 2.315 δολάρια ο τόνος, ενώ στο Λονδίνο το προθεσμιακ­ό του εμπορεύματ­ος υποχώρησε 1% ή 18 λίρες, στις 1.631 λίρες ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece