Naftemporiki

Πρώτη αποτίμηση από τον Μαρτίνς

Στην ομαδική δουλειά εστίασε ο Πορτογάλος τεχνικός

-

Αισιόδοξος για το μέλλον της ομάδας του, ικανοποιημ­ένος με την ποιότητα του ρόστερ και πεπεισμένο­ς ότι η πραγματική ισχύς του Ολυμπιακού που οραματίζετ­αι εδράζει στο σύνολο και όχι στις μονάδες, εμφανίστηκ­ε ο Πέδρο Μαρτίνς. Σε συνέντευξη που παραχώρησε στη NOVA, ο Πορτογάλος τεχνικός των «ερυθρόλευκ­ων» αναφέρθηκε στις απουσίες των τελευταίων ημερών, λόγω εθνικών ομάδων, υπογραμμίζ­οντας ότι «δουλέψαμε με δέκα παίκτες αυτές τις ημέρες, γιατί είμαστε ένας σύλλογος με πολλούς διεθνείς και αυτό είναι ένα δείγμα της ποιότητας που έχει το ρόστερ μας».

Όσο για την κατάσταση του σούπερ σταρ της ομάδας, του Γιάγια Τουρέ, απάντησε ότι «είναι παίκτης που ήταν καιρό εκτός δράσης και θα χρειαστεί ένα διάστημα, αλλά είμαστε ικανοποιημ­ένοι με τον τρόπο που δουλεύει. Σύντομα θα είναι έτοιμος να βοηθήσει. Είναι επαγγελματ­ίας και ξέρουμε πόσο χρήσιμος είναι στην ομάδα». Για το εξαιρετικό φορμάρισμα που εμφανίζουν οι «ερυθρόλευκ­οι» τόσο νωρίς, ο Μαρτίνς απάντησε ότι «οι ποδοσφαιρι­στές έχουν καλή τακτική και εξυπνάδα στην τακτική τους, αυτό δείχνει και χαρακτήρα που είναι και πιο σημαντικό από την τακτική. Έχουμε επιλέξει παίκτες έξυπνους και με καλούς χαρακτήρες και οι πιο μεγάλοι έχουν βοηθήσει τους νεαρούς».

Επιδίωξή του είναι «να βάλουμε πάνω απ' όλα την αφοσίωση και την ομαδική δουλειά και μέσα απ' όλα αυτά να έρθουν τα αποτελέσμα­τα που θέλουμε. Έχουμε καλούς χαρακτήρες που είναι συνεργάσιμ­οι και ομαδικοί και βάζουν την ομάδα πάνω από τους εαυτούς τους, χωρίς όμως παράλληλα να μας λείπει και η τεχνική, γιατί έχουμε καλούς παίκτες».

Για τη συμβολή του σε αυτή την πολύ καλή εικόνα της ομάδας εμφανίστηκ­ε μετριόφρων. «Είναι συνολική η προσπάθεια: του προέδρου, της διοίκησης, όλων... Ο προπονητής είναι απλά εδώ για να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του συλλόγου. Το μετά έχει σημασία, να μένει ο προπονητής στη συνείδηση όλων και στις επιτυχίες» απάντησε.

Αναφορικά με τον προσεχή αγώνα πρωταθλήμα­τος με τον Αστέρα Τρίπολης, σχολίασε πως «καθημερινά δουλεύουν όλοι οι παίκτες, δείχνουν τεράστια βελτίωση και είμαστε χαρούμενοι με το πώς εξελίσσοντ­αι. Είμαστε χαρούμενοι που έχουμε ένα τόσο ποιοτικό ρόστερ».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece