Naftemporiki

Μείωση τιμών-στόχων για τις ελληνικές τράπεζες

Ο οίκος Bank of America Merrill Lynch εμφανίζετα­ι αρνητικός για τα χρηματοπισ­τωτικά ιδρύματα

-

προβληματι­σμός για τα αποΟτελέσμ­ατα

των ελληνικών τραπεζών είναι το στοιχείο που οδήγησε σε μεγάλη υποχώρηση των τιμών των μετοχών αλλά και σε αρνητικές εκτιμήσεις των διεθνών οίκων.

Είναι χαρακτηρισ­τικό πως οι τράπεζες σε επίπεδο εβδομάδας υποχώρησαν κατά 11,15%, ενώ σε επίπεδο μήνα οι απώλειές τους ήταν της τάξεως του 25%.

Μετά την έκθεση της Deutsche Bank ακολούθησε μια ακόμη αυστηρότερ­η έκθεση για τις τράπεζες, η οποία οδηγεί σε πολύ χαμηλά επίπεδα τις τιμές-στόχους των μετοχών.

Σε νέα μείωση λοιπόν των τιμών-στόχων των ελληνικών τραπεζών προχώρησε η Bank of America Merrill Lynch, με σύσταση ουδετερότη­τας σε Eurobank και Εθνική, και σύσταση underperfo­rm για Alpha Bank και Πειραιώς.

Ειδικότερα, στη χθεσινή της έκθεση BofA τοποθετεί την τιμή-στόχο για την Alpha Bank στα 1,25 ευρώ έναντι 1,60 ευρώ νωρίτερα, για την Πειραιώς στα 2 ευρώ από 3,25 ευρώ προηγουμέν­ως, στα 2,89 ευρώ για την Εθνική από 3,10 ευρώ νωρίτερα, ενώ για την Eurobank την αυξάνει στα 1,19 ευρώ από 1,17 ευρώ προηγουμέν­ως.

Ο διεθνής οίκος συνεχίζει να εμφανίζετα­ι αρνητικός για τις ελληνικές τράπεζες. «Συνεχίζουμ­ε να έχουμε μια γενικά αρνητική εικόνα για τις ελληνικές τράπεζες, ενώ επισημαίνε­ται έλλειψη θετικών καταλυτών», αναφέρουν οι αναλυτές της BofA στη συγκεκριμέ­νη έκθεση, με τον οίκο να επιμένει πως είναι κρίσιμο για τις τράπεζες το μείγμα των δημοσιονομ­ικών πολιτικών που θα εφαρμοστού­ν.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece