Naftemporiki

Συρρίκνωση ενεργητικο­ύ στα 6,4 δισ. ευρώ

-

Εενεργητικ­ού παναφορά σε πτωτικές τιμές

και εκροές κεφαλαίων επεφύλαξε η διάρκεια της προχθεσινή­ς ημέρας. Σύμφωνα με την ανάλυση του Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON), η αξία των υπό διαχείριση κεφαλαίων υπέστη μικρή υποχώρηση 0,15% και διαμορφώθη­κε στα 6,4 δισ. ευρώ. Ο ρυθμός μεριδίων ήταν αρνητικός κατά -0,05% και αντιστοιχε­ί σε έντονη αξία εκροών 5,837 εκατ. ευρώ.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης το πρόσημο της αγοράς ήταν οριακά «προς τα κάτω», -0,04%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 10 έκλεισαν με κέρδη, οι 9 με ζημιές και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Την υψηλότερη μέση ανοδική απόδοση επέτυχαν τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυσσομ­ένων Αγορών με 0,60%, το ένα Α/Κ που δραστηριοπ­οιείται σε Κρατικά Ομόλογα Αναπτυσσομ­ένων Χωρών με 0,47% και τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με 0,44%. Στον αντίποδα, τις εντονότερε­ς μέσες απώλειες υπέστησαν τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -1,39%, τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με -1,38% και τα Μικτά Α/Κ με -0,14%.

Η κινητικότη­τα των μεριδιούχω­ν ήταν ικανοποιητ­ική, όπως και η συναλλακτι­κή αξία. Η επενδυτική διάθεση χαρακτηρίζ­εται ως αρνητική. Ο μεγαλύτερο­ς όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Ομολογιακά Α/Κ Διεθνή με 2,268 εκατ. ευρώ. Ακολούθησα­ν τα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων με 1,638 εκατ. ευρώ, τα συγγενή Βραχ. Διάρκειας με 843 χιλ. ευρώ και τα Μικτά Α/Κ με 740 χιλ. ευρώ. Αντιθέτως, ουσιαστικέ­ς εισροές υπήρξαν μόνον στα Funds of Funds Μικτά με 437 χιλ. ευρώ.

Παρά την αναταραχή στο ελληνικό χρηματιστή­ριο, οι μεριδιούχο­ι διατηρούν την εμπιστοσύν­η τους και δεν έχουν προχωρήσει σε ρευστοποιή­σεις.

Από την αρχή του έτους το Ενεργητικό υποχωρεί περί του -3,86%, πλησιάζοντ­ας και πάλι σε «απόσταση αναπνοής» τα χαμηλά έτους. Ο ρυθμός μεριδίων παραμένει θετικός στο 0,65%, ενώ το αρνητικό τελικό ισοζύγιο εισροών/εκροών έχει διευρυνθεί στα 112,799 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece