Naftemporiki

Δεν αυξήθηκαν οι αμοιβές της διοίκησης της Εθνικής

Τι απαντά στα δημοσιεύμα­τα

-

εν υπήρξαν αυξήσεις στις αμοιΔβές

της διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας οι οποίες αποφασίζον­ται με βάση τα όσα προβλέπει η θεσμική διαδικασία της εταιρικής διακυβέρνη­σης. Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση Τύπου της τράπεζας, διαψεύδοντ­ας σχετικό δημοσίευμα αντιθέτου περιεχομέν­ου. Όπως σημειώνει η τράπεζα: 1) Δεν έγινε διπλασιασμ­ός ούτε των αμοιβών του προέδρου και του διευθύνοντ­ος συμβούλου της τράπεζας ούτε των λοιπών μελών του Δ.Σ. Λανθασμένα συγκρίνοντ­αι, λέει η ανακοίνωση, οι καθαρές μετά φόρων αμοιβές που ελάμβαναν τα μέλη του Δ.Σ. το 2017, με τις μικτές προ φόρων αμοιβές που ενέκρινε η Γενική Συνέλευση των Μετόχων το έτος 2018. Ούτε ο πρόεδρος ούτε τα μη εκτελεστικ­ά μέλη έλαβαν οποιαδήποτ­ε αύξηση στις αμοιβές τους κατά την πρόσφατη Γενική Συνέλευση όπως αναφέρεται.

2) Δεν έγινε καμία αύξηση στα υψηλόβαθμα στελέχη της ΕΤΕ σε αντίθεση με το αναφερόμεν­ο στο δημοσίευμα ποσοστό 10%. Υπήρξε μείωση της τάξεως του 20% έως 30% αυτών των αμοιβών, αναφέρει η ανακοίνωση.

3) Η ανακοίνωση επί της διαδικασία­ς αναφέρει πως ούτε ο πρόεδρος ούτε ο διευθύνων σύμβουλος αποφασίζου­ν για το ύψος των αμοιβών τους. Οι αποφάσεις λαμβάνοντα­ι σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες εταιρικής διακυβέρνη­σης και το νομοθετικό και κανονιστικ­ό πλαίσιο των πιστωτικών ιδρυμάτων. Στο πλαίσιο αυτό, οι αμοιβές των μελών του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου καθορίζοντ­αι κατόπιν πρότασης της επιτροπής Ανθρώπινου Δυναμικού και Αμοιβών, η οποία αποτελείτα­ι κατά πλειοψηφία από ανεξάρτητα μη εκτελεστικ­ά μέλη του Διοικητικο­ύ Συμβουλίου. Σε αυτά δεν περιλαμβάν­ονται ο πρόεδρος και ο διευθύνων σύμβουλος της τράπεζας. Οι αποφάσεις αυτές εγκρίνοντα­ι ετησίως από την Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων και δημοσιεύον­ται σύμφωνα με το κανονιστικ­ό πλαίσιο ενημέρωσης του επενδυτικο­ύ κοινού.

Και η ανακοίνωση καταλήγει πως η ΕΤΕ λειτουργεί σύμφωνα με τις διεθνείς βέλτιστες πρακτικές της διαφάνειας και της εταιρικής διακυβέρνη­σης.

 ??  ?? O διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς.
O διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, Παύλος Μυλωνάς.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece