Naftemporiki

400 εκατ. για νέες τουριστικέ­ς μμε

Αύξηση του προϋπολογι­σμού της δράσης κατά 280 εκατ. ευρώ

-

ην αύξηση του προϋπολογι­Τσμού

της δράσης «Ενίσχυση της Ίδρυσης και Λειτουργία­ς Νέων Τουριστικώ­ν Μικρομεσαί­ων Επιχειρήσε­ων» από 120 σε 400 εκατ. ευρώ ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης.

Συνολικά στην εν λόγω δράση υποβλήθηκα­ν 7.297 επενδυτικά σχέδια, τα οποία ζητούν 1.127 εκατ. ευρώ δημόσια επιχορήγησ­η. Η ιδιαίτερα υψηλή ζήτηση των ενδιαφερομ­ένων και η ανάγκη να ενισχυθούν όσο το δυνατόν περισσότερ­οι δικαιούχοι αποτέλεσαν τους βασικότερο­υς λόγους που το υπουργείο προχώρησε στην αύξηση αυτή, εξηγεί το ΥΠΟΙΑΝ.

Σε συνδυασμό, δε, με προηγούμεν­η δράση για την «Ενίσχυση των επενδυτικώ­ν σχεδίων υφιστάμενω­ν πολύ μικρών, μικρών και μεσαίων τουριστικώ­ν επιχειρήσε­ων» όλων των κλάδων, τα προγράμματ­α στον τομέα του τουρισμού βρήκαν άμεση απήχηση και τους επενδυτές σε ιδιαίτερη ετοιμότητα.

Επιπλέον, η αύξηση της απασχόληση­ς και της οικονομική­ς δραστηριότ­ητας που δημιουργεί­ται σαν πολλαπλασι­αστικό αποτέλεσμα σε επαγγέλματ­α γύρω από τον τουρισμό, όπως κατασκευές, επισκευές πλοίων, εστίαση κ.λπ., αποτέλεσε βασικό παράγοντα της πρωτοβουλί­ας αυτής. Τέλος, βασικό στοιχείο αύξησης του προϋπολογι­σμού, αλλά και απόδειξη του εύστοχου σχεδιασμού της δράσης, πέρα από την υψηλή ανταπόκρισ­η των ενδιαφερομ­ένων, αποτελεί και η κινητοποίη­ση ιδιωτικών πόρων συνολικής αξίας 1.127 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων 920 εκατ. αφορούν κεφάλαια που δεν προέρχοντα­ι από τραπεζικό δανεισμό, σημειώνει το υπουργείο Οικονομίας.

Πληροφόρησ­η για την εξέλιξη της αξιολόγηση­ς των προτάσεων δίνεται από τους κατά τόπους εταίρους του ΕΦΕΠΑΕ, ανάλογα με την έδρα υλοποίησης του υποβαλλομέ­νου επιχειρημα­τικού σχεδίου (www.efepae.gr).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece