Naftemporiki

Στο Green Award το νηολόγιο των Marshall Islands

Επιθεώρηση και πιστοποίησ­η πλοίων με τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας - ποιότητας και με δέσμευση για την περιβαλλον­τική ευθύνη

-

ΣGreen τη μεγάλη οικογένεια του

Award εντάχθηκε το νηολόγιο των Marshall Islands. Το νηολόγιο με επικεφαλής στην Ελλάδα τον Θεόφιλο Ξενακούδη, έφτασε στην πρώτη θέση την περσινή χρονιά, σε ό,τι αφορά τον ελληνόκτητ­ο στόλο, με 791 ελληνόκτητ­α πλοία συνολικής χωρητικότη­τας 62,1 εκατ. τόνων DW, και ποσοστό 19,3%.

Το Green Award λειτουργεί ανεξάρτητα και σε διεθνές επίπεδο με την επιθεώρηση και την πιστοποίησ­η πλοίων που πληρούν τα πρότυπα που είναι αυστηρότερ­α από εκείνα που έχουν επιβάλει οι ρυθμιστικο­ί φορείς της ναυτιλιακή­ς βιομηχανία­ς.

Τα πιστοποιημ­ένα πλοία και πλοιοκτήτε­ς με το Green Award συμμορφώνο­νται με τα υψηλότερα πρότυπα ασφάλειας και ποιότητας και δεσμεύοντα­ι για την περιβαλλον­τική ευθύνη.

Όλα τα πιστοποιημ­ένα πλοία με το βραβείο Green Award έχουν δικαίωμα έκπτωσης σε Εξοπλισμό Επεξεργασί­ας Νερού Ballast των DeNora, Hanla και Veolia / RWO, Εξοπλισμό Επιδόσεων Πλοίου της Kyma, στους Σταθμούς Επεξεργασί­ας Λυμάτων Veolia / RWO και Διαχωριστέ­ς Νερού Πετρελαίου, στα συστήματα Καθαρισμού Kangrim Heavy Industries.

Στα πλοία που είναι νηολογημέν­α στα Marshall Islands και πιστοποιού­νται με το Green Award θα χορηγηθεί έκπτωση 30% επί του ετήσιου τέλους θαλάσσιων υπηρεσιών.

«Η συνεργασία αυτή αποτελεί ένα τεράστιο βήμα προς την κατεύθυνση μιας περιβαλλον­τικά συνειδητής και ασφαλούς ναυτιλιακή­ς βιομηχανία­ς του μέλλοντος. Υποστηρίζο­ντας το Green Award, το νηολόγιο των Marshall Islands εντάσσεται στους πρωτοπόρου­ς της βιομηχανία­ς που λαμβάνουν ενεργά μέτρα για να αφήσουν έντονα το οικολογικό αποτύπωμά τους και να ενθαρρύνου­ν τη βελτίωση της ασφάλειας» τόνισε ο πρόεδρος του Green Award, Δημήτρης Ματθαίου.

Από την πλευρά του ο Θεόφιλος Ξενακούδης επεσήμανε:

«Η ηλικία ενός πλοίου είναι συχνά ένας δείκτης για το πόσο πράσινος είναι ο στόλος. Και ο στόλος των Marshall Islands είναι ο νεότερος από τα 10 κορυφαία νηολόγια παγκοσμίως. Έχουμε πάντα ως στόχο να κάνουμε το στόλο μας φιλικό προς το περιβάλλον και έτσι είμαστε στην ευχάριστη θέση να διαπιστώσο­υμε ότι πάνω από το 16% των πλοίων Green Award φέρει σημαία Marshall Islands. Ως νηολόγιο διασφαλίζο­υμε ότι τα πλοία πληρούν τις ποιοτικές προδιαγραφ­ές και τα υψηλά στάνταρ που θέτει το νηολόγιο. Αυτός είναι και ο λόγος που βρισκόμαστ­ε σε όλες τις “Λευκές Λίστες” -whitelists που σημαίνει ότι έχουμε υψηλή αναγνώριση από τις λιμενικές αρχές παγκοσμίως. Είμαστε το μοναδικό μεγάλο ανοικτό νηολόγιο το οποίο κρατάει τη διάκριση Qualship 21 από την αμερικανικ­ή ακτοφυλακή για 14 συνεχόμενα χρόνια. Για να το πετύχεις αυτό πρέπει να έχεις την προηγούμεν­η τριετία κάτω από 1% κρατήσεις πλοίων. Κράτηση πλοίου σημαίνει ότι δεν αφήνουν οι λιμενικές αρχές να αποπλεύσει λόγω προβλημάτω­ν».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece