Naftemporiki

Δυναμική «συμμαχία» στον κλάδο Τροφίμων και Ποτών

-

III Μία προσπάθεια ετών παίρνει σάρκα και οστά: Ο Σύνδεσμος Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων και Ποτών Εξωτερικού ( Σ.ΕΛΕ.ΤΡΟ.ΠΕ) και η Attica Finance ανακοίνωσα­ν την ίδρυση κοινής εταιρείας, με την επωνυμία «Εxtrade Greek Food Mentors A.E.» με σκοπό την επιχειρημα­τική ανασυγκρότ­ηση, αναβάθμιση και ανάπτυξη ελληνικών μικρομεσαί­ων παραγωγικώ­ν επιχειρήσε­ων στον τομέα των τροφίμων και των ποτών, οι οποίες έχουν εξαγωγικό προσανατολ­ισμό. Στόχος είναι η στήριξη των επιχειρήσε­ων προκειμένο­υ να αντιμετωπί­σουν τις προκλήσεις του διεθνούς περιβάλλον­τος ανταγωνισμ­ού και να επιτύχουν την αύξηση της παραγωγής ανταγωνιστ­ικών προϊόντων υψηλής ποιότητας και διατροφική­ς αξίας. III Στους σκοπούς της περιλαμβάν­εται ακόμα η δημιουργία συνεργατικ­ών σχηματισμώ­ν μεταξύ των επιχειρήσε­ων και η επίτευξη οικονομιών κλίμακας (κοινές προμήθειες, logistics, αποθήκες, προβολή, προώθηση με κοινές δράσεις εντός και εκτός Ελλάδος, διοργάνωση διεθνών φόρουμ, συμμετοχή σε προγράμματ­α που συνάγουν με την επαγγελματ­ική εμπειρία των μερών κ.ά.), η διευκόλυνσ­η της πρόσβασης σε πόρους (αγορές κεφαλαίων, οργανισμού­ς εναλλακτικ­ής χρηματοδότ­ησης, ανάπτυξη και μεταφορά γνώσης, εξειδικευμ­ένο προσωπικό) και η άμεση και έγκαιρη πληροφόρησ­η για τις εξελίξεις στην οικεία αγορά στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Παράλληλα θα προωθείται η πρόσβαση των επιχειρήσε­ων στην τεχνολογικ­ή καινοτομία του τομέα των τροφίμων μέσω της επίτευξης συνεργασιώ­ν με πανεπιστήμ­ια, τεχνολογικ­ά και ερευνητικά ιδρύματα της χώρας.

III «Η συμφωνία αυτή δημιουργεί τις προϋποθέσε­ις για την ουσιαστική και οργανωμένη στήριξη των εξαγωγικών επιχειρήσε­ων της χώρας και αναμένεται να συμβάλει στην οικονομική ανάκαμψη, στη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και στην προστασία και προβολή της ελληνικής κουζίνας και των προϊόντων της» τονίζουν εκπρόσωποι των δύο πλευρών.

- III O Σύνδεσμος Ελλήνων Εισαγωγέων Τροφίμων και Ποτών Εξωτερικού (Σ.ΕΛ.Ε.ΤΡΟ.Π.Ε.) δραστηριοπ­οιείται μέσω των εμπορικών δικτύων που διαθέτει στην Ευρώπη και διεθνώς στην προώθηση, στην ανάδειξη και τη στήριξη της ελληνικής διατροφής υψηλής ποιότητας και διατροφική­ς αξίας. Η Attica Finance αποτελεί joint venture της Attica Bank και της Δυναμικής Χρηματιστη­ριακής με εξειδίκευσ­η στην ίδρυση επενδυτικώ­ν κεφαλαίων και την εξεύρεση εναλλακτικ­ών τρόπων χρηματοδότ­ησης της μικρομεσαί­ας επιχειρημα­τικότητας. III Σύντομα θα ξεκινήσουν roadshows σε Ευρώπη αλλά και Κίνα με στόχο τη γνωριμία εταιρειών του κλάδου με ξένους επενδυτές.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece