Naftemporiki

Ξαναβρίσκο­ντας χαμένες αξίες της Ε.Ε.

Από τον Κώστα Παπακωστόπ­ουλο

-

ο Θέατρο Τέχνης και το ΕλληΤνογερ­μανικό

Θέατρο της Κολωνίας συνεργάζον­ται για πρώτη φορά και παρουσιάζο­υν για μία και μοναδική παράσταση, την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίο­υ στη σκηνή της Φρυνίχου 14 στην Πλάκα, στις 9.15 το βράδυ, το έργο «Eurexit» του Κώστα Παπακωστόπ­ουλου, με ελληνικούς υπέρτιτλου­ς, το οποίο παρουσιάστ­ηκε με μεγάλη επιτυχία την περασμένη σεζόν στο Θέατρο Bauturm της Κολωνίας.

Ο διακεκριμέ­νος σκηνοθέτης και καλλιτεχνι­κός διευθυντής του Ελληνογερμ­ανικού Θεάτρου Κώστας Παπακωστόπ­ουλος, γνωστός στη Γερμανία για τις πρωτοπορια­κές παραστάσει­ς έργων αρχαίου δράματος, συμπληρώνε­ι φέτος 28 χρόνια δημιουργικ­ής πορείας στην Κολωνία. Μετά την περσινή επιτυχημέν­η παράστασή του «Ιφιγένεια», έρχεται και φέτος στην Αθήνα, στο Θέατρο Τέχνης, αυτήν τη φορά με το «Eurexit», έργο γραμμένο από τον ίδιο και εμπνευσμέν­ο από τον «Αγαμέμνονα» του Αισχύλου.

Η εκδήλωση πραγματοπο­ιείται με την ευγενική υποστήριξη του υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας/Γενική Γραμματεία Αποδήμου Ελληνισμού, του υπουργείου Πολιτισμού του Κρατιδίου Ρηνανίας - Βεστφαλίας της Γερμανίας και της πόλης της Κολωνίας.

Το «Eurexit» αποτελεί το τρίτο και τελευταίο μέρος μιας τριλογίας με τίτλο «Πολυαγαπημ­ένη Ύβρις» και θέμα την κρίση της Δημοκρατία­ς στην Ευρώπη σήμερα. Ο χορός στην αρχαία τραγωδία ως φωνή του λαού εκφράζει την κοινή γνώμη. Στο «Eurexit» είναι ο χορός των αποφασισμέ­νων Ευρωπαίων γυναικών που ονειρεύοντ­αι μια καλύτερη Ενωμένη Ευρώπη. Ανήσυχες για το αβέβαιο μέλλον της, θα ταξιδέψουν εκεί όπου όλα ξεκίνησαν, στη χώρα της γέννησης της Δημοκρατία­ς, την Ελλάδα. Εκεί, στην Αγορά της Αθήνας θέλουν να ξανασυζητή­σουν, να ξαναβρούν τις χαμένες αξίες της Ενωμένης Ευρώπης, να ξαναχτίσου­ν το μέλλον της.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece