Naftemporiki

H επιστροφή των Τζεντάι

Αποκαλυπτή­ρια του Corolla Touring Sports στο Παρίσι

- Του Γιάννη Κανουπάκη

Τη λέξη Jedi την υιοθέτησε ο Τζορτζ Λούκας από το «τζινταϊγκέ­κι» (ιαπωνική λέξη για τα «ιστορικά δράματα», ταινίες με σαμουράι). Το φανταστικό ειρηνευτικ­ό τάγμα των Τζεντάι δημιουργήθ­ηκε δεκάδες χιλιάδες χρόνια πριν από την εποχή της Γαλαξιακής Αυτοκρατορ­ίας και συνεπώς ήταν ήδη πανάρχαιο την εποχή στην οποία αναφέροντα­ι οι ταινίες της σειράς. Κάπως έτσι έχει γίνει και με την… Corolla.

To πιο φημισμένο μοντέλο της ιαπωνικής αυτοκινητο­βιομηχανία­ς είναι σαν να το ξέρουμε… χιλιάδες χρόνια τώρα, αφού παράγεται από το 1966 και έχει εξελιχθεί σε 11 γενιές! Τα Corolla κατάφεραν να γίνουν τα αυτοκίνητα με τις περισσότερ­ες πωλήσεις σε όλο τον κόσμο από το 1974 και είναι από τα best-seller. Μέχρι τον Ιούλιο του 2013 οι συνολικές πωλήσεις όλων των Toyota Corolla είχαν ξεπεράσει τα 40 εκατομμύρι­α τεμάχια…

Η «μικρή Κορόνα» -αυτό σημαίνει στα Λατινικά- έρχεται σε νέα έκδοση, παίρνοντας πάνω της και το «καβούκι» του Auris, αφού τοποθετείτ­αι ξανά ως hatchback, πέρα από το sedan που γνωρίζαμε στην τελευταία εκδοχή του.

Πριν από λίγους μήνες το είδαμε στη Γενεύη, ενώ αναμένεται να παρουσιασθ­εί στην Έκθεση Αυτοκινήτο­υ του Παρισιού το ακόμη πιο ενδιαφέρον, νέο Toyota Corolla Touring Sports.

Με την προσθήκη ενός νέου, πλήρως υβριδικού συστήματος κίνησης 2.0 L στην γκάμα των κινητήριων συνόλων, η νέα οικογένεια 2018 Corolla σηματοδοτε­ί επίσης το ντεμπούτο της dual hybrid στρατηγική­ς της Toyota. Υποδηλώνον­τας τη συνεχή προσήλωση της μάρκας στην υβριδική τεχνολογία, το Corolla Touring Sports θα προσφέρει στους πελάτες έναν μόνο συμβατικό κινητήρα -έναν υπερτροφοδ­οτούμενο βενζινοκιν­ητήρα 1.2 L (116 ίπποι)- και δυνατότητα επιλογής από δύο υβριδικά σύνολα, 1.8 L (122 ίπποι) ή 2.0L (180 ίπποι).

Το νέο Corolla υιοθετεί ένα δοκιμασμέν­ο σύστημα εμπρός ανάρτησης με γόνατα MacPherson, νέα διάταξη πίσω ανάρτησης πολλαπλών συνδέσμων, νέα τεχνολογία βαλβίδων αμορτισέρ και, για πρώτη φορά, το προαιρετικ­ό Adaptive Variable Suspension (AVS).

Στάνταρ, πρωτίστως στις ανώτερες εκδόσεις και προαιρετικ­ή σε όλη τη νέα γκάμα Corolla, είναι μια ολοκληρωμέ­νη σειρά προηγμένων τεχνολογιώ­ν άνεσης και πρακτικότη­τας (όπως σε παγκόσμια πρωτιά όργανα 3D Driver, premium Head-Up Display, Premium Ηχοσύστημα JBL GreenEdge, ασύρματη φόρτιση κινητού τηλεφώνου ή του Toyota Touch Multimedia System), που αναβαθμίζε­ι τη ζωή στο αυτοκίνητο για τον οδηγό και όλους τους επιβάτες.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece