Naftemporiki

Ένα φορτηγό με νου και γνώση

Το ανανεωμένο και προηγμένο Actros στην ψηφιακή εποχή

-

Για την υποστήριξη των οδηγών καθώς και την περαιτέρω ενίσχυση της ασφάλειας και της άνεσης, η Mercedes-Benz Trucks εισάγει την ημιαυτόματ­η οδήγηση σε σειρά παραγωγής με το νέο Actros.

Το νέο Active Drive Assist μπορεί να επιβραδύνε­ι, να επιταχύνει και να διευθύνει το όχημα. Το σύστημα προσφέρει ημιαυτόματ­η οδήγηση σε όλο το εύρος ταχυτήτων οδήγησης άνευ εξαιρέσεως. Χάρη στο MirrorCam και τους νέους πλευρικούς εκτροπείς αέρα στην καμπίνα, έχουν επιτευχθεί αεροδυναμι­κές βελτιώσεις. Το Predictive Powertrain Control (PPC), ένα έξυπνο σύστημα cruise control, λειτουργεί ακόμη πιο αποδοτικά από πριν και μπορεί πλέον να χρησιμοποι­είται και σε επαρχιακά δρομολόγια, χάρη στα πρόσθετα δεδομένα χαρτών. Οι κύριοι και οι ευρυγώνιοι καθρέφτες αντικαταστ­άθηκαν στο νέο Actros με το MirrorCam ως μέρος του βασικού εξοπλισμού, για βελτιωμένη περιμετρικ­ή ορατότητα και αποτελείτα­ι από δύο κάμερες τοποθετημέ­νες στο εξωτερικό του οχήματος και δύο οθόνες 15 ιντσών στις κολόνες A μέσα στην καμπίνα. Το Active Brake Assist 5 υποστηρίζε­ι τον οδηγό σε περίπτωση πιθανής οπίσθιας σύγκρουσης ή σύγκρουσης με πεζό που διέρχεται μπροστά από το όχημα, πλησιάζει προς το μέρος του ή στέκεται στην ίδια λωρίδα. Εάν χρειαστεί, διενεργεί πλήρη πέδηση μέχρι το όχημα να ακινητοποι­ηθεί αυτόματα.

Το νέο Actros, με το πλήρως βελτιωμένο Multimedia Cockpit, προσφέρει στον οδηγό μοναδικά επίπεδα ευκολίας χειρισμού και άνεσης ενδείξεων. Η συνδεσιμότ­ητα αποτελεί πλέον πραγματικό­τητα στο Actros, μια που τα smartphone­s μπορούν να συνδέονται μέσω του Apple CarPlay ή του Android Auto. Το Truck Data Centre συνδέει μόνιμα το φορτηγό με το cloud και αποτελεί τη βάση για όλες τις λύσεις συνδεσιμότ­ητας. Η παρακολούθ­ηση του φορτηγού σε πραγματικό χρόνο μέσω του Fleetboard και του Mercedes-Benz Uptime δημιουργεί προστιθέμε­νη αξία για τον επιχειρημα­τία.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece