Naftemporiki

Προβάδισμα τίτλου για τον Χάμιλτον

Νικητής και στη Σιγκαπούρη ο Βρετανός πιλότος

-

ΗMercedes του Λιούις Χάμιλτον είδε πρώτη απ' όλα τα μονοθέσια την πτώση της καρό σημαίας στο γκραν πρι της Σιγκαπούρη­ς κι έτσι ο παγκόσμιος πρωταθλητή­ς αύξησε στους 40 βαθμούς τη διαφορά του από τον δεύτερο στην κατάταξη των οδηγών Σεμπάστιαν Φέτελ, πανηγυρίζο­ντας παράλληλα την τέταρτη νίκη της καριέρας του στη Marina Bay Street. Στη δεύτερη θέση του πόντιουμ ανέβηκε ο Μαξ Φερστάπεν (Red Bull), ενώ τρίτος ήταν ο Φέτελ (Ferrari).

Ο Βρετανός πιλότος, που εκκίνησε από την pole position, δεν είχε το παραμικρό πρόβλημα από τα κόκκινα φώτα ως τον τερματισμό, δεν απειλήθηκε από κανέναν και σε κανένα σημείο του αγώνα, πανηγυρίζο­ντας στο τέλος μια από τις πιο εύκολες νίκες στη σταδιοδρομ­ία του. Η στρατηγική του Φέτελ ήταν να κάνει δύο πιτ στοπ (το πρώτο στον 15ο γύρο), ελπίζοντας ότι θα προσπεράσε­ι τον μεγάλο αντίπαλό του αν έβαζε νωρίτερα το «φρέσκο» σετ της πολύ μαλακής γόμας.

Έναν γύρο αργότερα, όμως, οι άνθρωποι της Ferrari κατάλαβαν ότι ο Χάμιλτον θα έκανε μόνο ένα πιτ στοπ, καθώς τοποθέτησε τα soft ελαστικά. Αυτό σήμαινε ότι ο Φέτελ έπρεπε πια να πάει ως το τέλος σε σημαντικό βραδύτερο ρυθμό για να προστατεύσ­ει τα ευαίσθητα ελαστικά του ώστε να μην χρειαστεί δεύτερο πιτ στοπ, με τη γνωστή συνέχεια. Να σημειωθεί ότι περίπου στα μισά του αγώνα δημιουργήθ­ηκε μια επικίνδυνη κατάσταση: ο Πέρες έπεσε πάνω στον Σιρότκιν κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα να γίνει ένα «τρενάκι». Στο σημείο εκείνο η διαφορά των τριών πρώτων σχεδόν εξαλείφθηκ­ε, αλλά ο Χάμιλτον με την εμπειρία του κατάφερε να κρατήσει το προβάδισμα ως το τέλος της κούρσας.

Τους τρεις πρώτους ακολούθησα­ν, κατά σειρά, στη βαθμολογού­μενη πρώτη δεκάδα οι: Βάλτερι Μπότας (Mercedes), Κίμι Ραϊκόνεν (Ferrari), Ντάνιελ Ρικιάρντο (Red Bull), Φερνάντο Αλόνσο (McLaren), Κάρλος Σάινθ (Renault), Σαρλ Λεκλέρκ (Sauber) και Νίκο Χούλκενμπε­ργκ (Renault).

Ο 15ος αγώνας του φετινού πρωταθλήμα­τος της Φόρμουλα 1 θα διεξαχθεί στις 30 Σεπτεμβρίο­υ, στην πίστα του Σότσι, στη Ρωσία.

 ??  ?? Την πρώτη θέση και στο γκραν πρι του Σιγκαπούρη­ς πανηγύρισε χθες ο Λιούις Χάμιλτον.
Την πρώτη θέση και στο γκραν πρι του Σιγκαπούρη­ς πανηγύρισε χθες ο Λιούις Χάμιλτον.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece