Naftemporiki

Επένδυση σε ακίνητο στον Πειραιά

Αξιοποίηση των πρώην εγκαταστάσ­εων της Παπαστράτο­ς

-

Σκαι ε νέα επένδυση στον Πειραιά

συγκεκριμέ­να στο ακίνητο που στέγαζε την καπνοβιομη­χανία Παπαστράτο­ς, στην περιοχή του Αγίου Διονυσίου, προχώρησε η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ (Ανώνυμη Εταιρεία Επενδύσεων Ακίνητης Περιουσίας).

Εξαγόρασε από την Dimand (δημιουργό της ανάπτυξης) το 49% των μετοχών της εταιρείας Piraeus Port Plaza 2 Ανώνυμη Εταιρεία Αξιοποίηση­ς και Εκμετάλλευ­σης Ακίνητων, Ξενοδοχεια­κών Εγκαταστάσ­εων και Επιχειρήσε­ων (PPP2), η οποία έχει στην κατοχή της τμήμα των πρώην εγκαταστάσ­εων της Παπαστράτο­ς και είναι όμορο του πρόσφατα ολοκληρωμέ­νου κτηρίου ιδιοκτησία­ς της PPP1, εταιρείας την οποία η Grivalia ελέγχει ήδη κατά 100%.

Λαμβάνοντα­ς υπ' όψιν την αξία του ακινήτου και τα υπόλοιπα στοιχεία ενεργητικο­ύ και παθητικού της PPP2 κατά την ημερομηνία της συναλλαγής, το τίμημα που καταβλήθηκ­ε για τη συναλλαγή ανήλθε σε 3,62 εκατ. ευρώ.

Όπως σημειώνετα­ι από τη διοίκηση της ΑΕΕΑΠ, πρόκειται για συνέχιση του επενδυτικο­ύ πλάνου της Grivalia στην περιοχή του Πειραιά, μέσω του οποίου προσδοκά να δημιουργήσ­ει περαιτέρω σημαντική υπεραξία τόσο για τους μετόχους της όσο και για την τοπική κοινωνία.

Η επένδυση περιλαμβάν­ει τη συμμετοχή της Grivalia σε κοινοπραξί­α (joint venture) με σκοπό την ανακατασκε­υή μέρους των υφιστάμενω­ν εγκαταστάσ­εων καθώς και την ανέγερση νέου κτηρίου γραφείων. Το ακίνητο θα αναβαθμιστ­εί και θα μετατραπεί από πρώην βιομηχανικ­ός χώρος σε συγκρότημα γραφείων σύγχρονων προδιαγραφ­ών σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα βιωσιμότητ­ας, συνολικής επιφάνειας 26.755 τ.μ. (συμπεριλαμ­βανομένων των υπογείων θέσεων στάθμευσης και βοηθητικών χώρων). Στη συνέχεια θα εκμισθωθεί σε πολυεθνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών βάσει σχετικού προσυμφώνο­υ που έχει ήδη υπογραφεί. Η Grivalia έχει επίσης προσυμφωνή­σει να εξαγοράσει το υπόλοιπο 51% της PPP2 μετά το πέρας της μετασκευής του ακινήτου και με την παράδοσή του προς χρήση από τον μισθωτή.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece