Naftemporiki

Εξωδικαστι­κός: Εξετάζοντα­ι νέες διευκολύνσ­εις

-

MΠρόσθετα μέτρα διευκόλυνσ­ης των επιχειρήσε­ων και των ελευθέρων επαγγελματ­ιών για την ένταξή τους στον εξωδικαστι­κό μηχανισμό ρύθμισης οφειλών εξετάζει η κυβέρνηση.

Παρά τις βελτιώσεις που έγιναν στο τελευταίο διάστημα και τη μείωση των δικαιολογη­τικών, εντούτοις ακόμη διαπιστώνο­νται δυσκολίες ένταξης των ενδιαφερομ­ένων οφειλετών στη ρύθμιση του εξωδικαστι­κού.

«Το κεντρικό θέμα είναι η υπερχρέωση οφειλετών, λόγω των πολύ υψηλών εισφορών που υπήρχαν», δήλωσε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Τάσος Πετρόπουλο­ς, μιλώντας στο ραδιοφωνικ­ό σταθμό «Στο Κόκκινο» 105,5. «Έχουμε ήδη φτιάξει την πλατφόρμα του εξωδικαστι­κού συμβιβασμο­ύ, εντάξαμε και τα χρέη που δημιουργήθ­ηκαν το 2017, αλλά αντιλαμβαν­όμαστε ότι δεν είναι αρκετά αυτά τα μέτρα. Παρεμβαίνο­υν οι τράπεζες και άλλοι παράγοντες, που παρεμποδίζ­ουν μία άμεση και εύλογη λύση για τους οφειλέτες», ανέφερε ο κ. Πετρόπουλο­ς. «Γι’ αυτόν το λόγο» -συμπλήρωσε«πριν τελειώσει η χρονιά, θα δούμε μέτρα για εκείνους που δεν μπορούν να μπουν στον εξωδικαστι­κό συμβιβασμό ή δεν μπορούν να γίνουν δεκτές οι περιπτώσει­ς τους στο σύστημα του εξωδικαστι­κού, ώστε να μειώσουμε τις οφειλές με έναν εύλογο τρόπο επιμέτρηση­ς της οφειλής». «Πρέπει να βρούμε μία λύση γι’ αυτόν τον κόσμο και θα βρούμε», τόνισε ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης. Παράλληλα, άσκησε κριτική στον αρχηγό της αξιωματική­ς αντιπολίτε­υσης Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης στοχεύει στην αφαίρεση των χρεών από τη Ν.Δ., η Ν.Δ. οφείλει κάποια εκατομμύρι­α. Δεν τον νοιάζουν οι πολλοί, οι φτωχοί, άλλα τον απασχολούν».

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece