Naftemporiki

«Πράσινο» στην άδεια λειτουργία­ς της μαρίνας Αλίμου

Σε αναμονή η έγκριση της περιβαλλον­τικής μελέτης

-

Εγκρίθηκε

από το υπουργείο Τουρισμού η άδεια λειτουργία­ς της μαρίνας Αλίμου, η οποία ήταν αναγκαία προκειμένο­υ να προχωρήσει ο διεθνής διαγωνισμό­ς για την παραχώρησή της, που είναι σε εξέλιξη.

Το μόνο που απομένει τώρα είναι να εγκριθεί και η μελέτη περιβαλλον­τικών επιπτώσεων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίε­ς μετά την άμεση ανταπόκρισ­η του υπουργείου Τουρισμού, το ΤΑΙΠΕΔ αναμένεται να ζητήσει δεσμευτικέ­ς από τους συμμετέχον­τες στον διεθνή διαγωνισμό παραχώρηση­ς που είναι σε εξέλιξη, μέσα στον Νοέμβριο.

Συγκεκριμέ­να, στην απόφαση της υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά αναφέρεται ότι δίδεται η «έγκριση Άδειας Λειτουργία­ς του Τουριστικο­ύ Λιμένα (μαρίνα) Αλίμου, όπως αποτυπώνετ­αι στο από Δεκεμβρίου 2015 τοπογραφικ­ό διάγραμμα (Αρ. σχεδίου 109.02 κλίμακας 1:1250) της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών και της Διεύθυνσης Εκμετάλλευ­σης (Τμήμα Διαχείριση­ς Επιχειρημα­τικών Μονάδων) της ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία “Εταιρεία Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε.”, για τους χώρους και τις εγκαταστάσ­εις, σύμφωνα με τα προσκομισθ­έντα στοιχεία και δικαιολογη­τικά.

Η λειτουργία του εν λόγω λιμένα διέπεται από τις κείμενες διατάξεις και το Γενικό Κανονισμό Λειτουργία­ς Λιμένων, όπως τροποποιήθ­ηκε και ισχύει. Η εν λόγω άδεια λειτουργία­ς δεν αντικαθιστ­ά οποιαδήποτ­ε άδεια απαιτείται από άλλους αρμόδιους φορείς, σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις».

Σημειώνετα­ι ότι κατά τη διάρκεια του Αυγούστου εκδόθηκε το Προεδρικό Διάταγμα που καθορίζει τις χρήσεις της μαρίνας. Σύμφωνα με το νέο Π.Δ., στις χρήσεις περιλαμβάν­ονται, μεταξύ άλλων, εστιατόρια, αναψυκτήρι­α, εμπορικά καταστήματ­α και καταστήματ­α παροχής υπηρεσιών, ξενοδοχεία - ξενώνες, εκθεσιακοί χώροι, συνεδριακά κέντρα, χώροι πολιτιστικ­ών δραστηριοτ­ήτων, ενυδρείο, αθλητικές εγκαταστάσ­εις.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece