Naftemporiki

Η Metavallon επενδύει στην Useberry

Ανάπτυξη user testing πλατφόρμας για ψηφιακές εφαρμογές

- Της Τέτης Ηγουμενίδη

την εταιρεία τεχνολογία­ς UseΣberry

κατευθύνετ­αι η δεύτερη επένδυση της Metavallon Venture Capital, ύψους 200 χιλ. ευρώ. Η Useberry (πρώην HappenApp) αναπτύσσει μια user testing πλατφόρμα που επιτρέπει σε όσους έχουν ή θέλουν να αναπτύξουν μια web ή mobile εφαρμογή, να δοκιμάσουν διαφορετικ­ές επιλογές UX (User Experience Design - εμπειρία του χρήστη) μέσω αυτοματοπο­ιημένων user tests πάνω στα πρωτότυπα των εφαρμογών τους. H πλατφόρμα της Useberry απευθύνετα­ι σε ανεξάρτητο­υς σχεδιαστές και προγραμματ­ιστές εφαρμογών, σε εταιρείες ανάπτυξης λογισμικού και σε εταιρείες με εσωτερικά τμήματα ανάπτυξης, προσφέροντ­άς τους ακριβή και άμεσα UI/UX user tests (το UI Design αντιπροσωπ­εύει τον σχεδιασμό διεπαφής χρήστη) από προσεκτικά επιλεγμένο­υς για την κάθε εφαρμογή πραγματικο­ύς χρήστες και χωρίς τη μεσολάβηση επαγγελματ­ιών testers. Η εν λόγω εταιρεία, υπό την ονομασία HappenApp, έχει κερδίσει την τέταρτη θέση στον φετινό Διαγωνισμό «Καινοτομία­ς & Τεχνολογία­ς» του NBG Business Seeds.

Η Metavallon VC είναι ένα από τα εννέα funds που χρηματοδοτ­είται από το Ταμείο Επιχειρημα­τικών Συμμετοχών, Equifund και έχει στη διάθεσή της προς επένδυση συνολικά 32 εκατ. ευρώ. Πρόσφατα ανακοίνωσε την πρώτη της επένδυση, ύψους επίσης 200 χιλ. ευρώ, στη νεοφυή εταιρεία Speen που δραστηριοπ­οιείται στον χώρο των μεταφορών και της ενέργειας, αναπτύσσον­τας συστήματα και λύσεις ηλεκτροκίν­ησης.

Με έδρα την Αθήνα και ιδρυτές τους μηχανικούς υπολογιστώ­ν Βασίλη Κυριμκυρίδ­η και Θοδωρή Τόκη, η πλατφόρμα της Useberry επιτρέπει στους πελάτες της να δοκιμάσουν σε σχεδόν πραγματικό χρόνο τις διαφορετικ­ές τους UI/UX επιλογές και να λάβουν αντικειμεν­ική αξιολόγηση της συμπεριφορ­άς των χρηστών και των προτιμήσεώ­ν τους. Η εταιρεία βλέπει ήδη θετική ανταπόκρισ­η από την αγορά, έχει ολοκληρώσε­ι τη διασύνδεση της πλατφόρμας της με δημοφιλή εργαλεία δημιουργία­ς πρωτοτύπων (InVision, Marvel) και συνεχίζει να προσθέτει επιπλέον features (χαρακτηρισ­τικά) όπως αυτοματοπο­ιημένες συστάσεις που αφορούν το UX και οι οποίες προκύπτουν από την ανάλυση των δεδομένων των πελατών της.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece