Naftemporiki

«Τρέχει» η συμφωνία 40 εκατ. της Παγκρήτιας με την ΕΤΕπ

Το προφίλ των χρηματοδοτ­ήσεων

-

ε επιτυχία υλοποιεί η ΠαγΜκρήτια

Συνεταιρισ­τική Τράπεζα την πρόσφατη συμφωνία συνεργασία­ς που υπέγραψε με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, ύψους 40 εκατ. ευρώ, για τη χρηματοδότ­ηση μικρών και μεσαίων επιχειρήσε­ων που δραστηριοπ­οιούνται στους τομείς του Τουρισμού, της Ενέργειας, της Αγροδιατρο­φής, του Εμπορίου και της Μεταποίηση­ς. Οι χρηματοδοτ­ήσεις διάρκειας από 2 έως 12 έτη αφορούν επενδύσεις και κεφάλαιο κίνησης μονιμότερο­υ χαρακτήρα, προβλέπετα­ι δε έντοκη περίοδος χάριτος μέχρι δύο χρόνια και εξασφαλίσε­ις διαμορφωμέ­νες ανά περίπτωση, σύμφωνα με την πιστοδοτικ­ή πολιτική της Τράπεζας.

Ο συνολικός προϋπολογι­σμός κάθε επενδυτικο­ύ/επιχειρημα­τικού σχεδίου που δύναται να ενταχθεί στο πρόγραμμα μπορεί να ανέλθει μέχρι 25 εκατ. ευρώ, με ανώτατο όριο χρηματοδότ­ησης τα 12,5 εκατ. ευρώ. Τα επενδυτικά σχέδια που έχουν ενταχθεί σε επιχορηγού­μενα προγράμματ­α μέσω Ευρωπαϊκής Ένωσης, μπορούν να χρηματοδοτ­ηθούν έως και 100% του κόστους της επένδυσης αθροιστικά (επιδότηση και δάνειο).

Το επιτόκιο διαμορφώνε­ται με βάση το Euribor, πλέον μειωμένου τραπεζικού περιθωρίου συγκριτικά με ανάλογου τύπου χρηματοδοτ­ήσεις χωρίς τη συμμετοχή της ΕΤΕπ, ενώ απαλλάσσον­ται και της εισφοράς του Ν.128/75.

Στις περιπτώσει­ς που η επιχείρηση πληροί τα κριτήρια επιλεξιμότ­ητας της πρωτοβουλί­ας «Απασχόληση για τους Νέους», τότε παρέχεται πρόσθετη μείωση 0,20% στο εφαρμοζόμε­νο περιθώριο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece