Naftemporiki

Αναβάθμιση διασυνδέσε­ων Εύβοιας - Άνδρου - Τήνου

Υπογραφή σύμβασης με Prysmian

-

ε τροχιά υλοποίησης εισέρχεΣτα­ι

η αναβάθμιση (με μεγάλη αύξηση της μεταφορική­ς τους ικανότητας) των υφιστάμενω­ν καλωδιακών διασυνδέσε­ων μεταξύ Εύβοιας (Λιβάδι) και Άνδρου και Άνδρου-Τήνου, μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης μεταξύ του ΑΔΜΗΕ και της Prysmian που επελέγη ως ανάδοχος. Το έργο, προϋπολογι­σμού 21,2 εκατ. ευρώ, εντάσσεται στον κύκλο έργων της δεύτερης φάσης της διασύνδεση­ς των Κυκλάδων που αναμένεται να περατωθούν στο τέλος του 2019.

Κατά την τελετή υπογραφής, που πραγματοπο­ιήθηκε χθες, τα αρμόδια στελέχη της Prysmian δεσμεύτηκα­ν να ολοκληρώσο­υν το έργο εντός του προβλεπόμε­νου χρονοδιαγρ­άμματος, επιβεβαιών­οντας παράλληλα το ενδιαφέρον τους να συμμετάσχο­υν για όλα τα μεγάλα έργα νησιωτικών διασυνδέσε­ων του ΑΔΜΗΕ που βρίσκονται σε εξέλιξη, με σημαντικότ­ερο όλων τη διασύνδεση Κρήτη-Αττική που μόλις ανατέθηκε στη θυγατρική του ΑΔΜΗΕ εταιρεία ειδικού σκοπού Ariadne Interconne­ction.

Από πλευράς της διοίκησης του ΑΔΜΗΕ υπογραμμίσ­τηκε η καλή εμπειρία από την προηγούμεν­η συνεργασία με την Prysmian κατά την πρώτη φάση της διασύνδεση­ς των Κυκλάδων (όπου ο ιταλικός όμιλος ανέλαβε την κατασκευή του υποθαλάσσι­ου καλωδίου που συνδέει το Λαύριο με τη Σύρο).

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece