Naftemporiki

Ισοπαλία HBO - Netflix στη μάχη των Emmy

70ή τελετή απονομής για τα τηλεοπτικά δίκτυα

- Του Γιώργου Σ. Κουλουβάρη

Η70ή τελετή απονομής των βραβείων Emmy ολοκληρώθη­κε με επιτυχία το βράδυ της Δευτέρας, με το αμερικανικ­ό τηλεοπτικό δίκτυο HBO να μην κυριαρχεί στον αριθμό των βραβείων, για πρώτη φορά στα 20 χρόνια του θεσμού.

Η τελετή εξελίχθηκε σε μονομαχία γιγάντων ανάμεσα στα δίκτυα HBO και Netflix, με το πρώτο να συγκεντρών­ει 108 και το δεύτερο 112 υποψηφιότη­τες.

Τελικά, η μεγάλη σύγκρουση έληξε με ισοπαλία, αφού κάθε δίκτυο απέσπασε 23 σημαντικά βραβεία. Απογοητευτ­ική ήταν η βραδιά για το «Handmaid’s Tale», που δεν απέσπασε κανένα από τα μεγάλα βραβεία, παρά τα προγνωστικ­ά.

Η κωμική σειρά των Έιμι Σέρμαν Παλαντίνο και Νταν Παλαντίνο («Gilmore Girls», «Bunheads»), «The Marvelous Mrs. Maisel», συγκέντρωσ­ε πέντε βραβεία, συμπεριλαμ­βανομένου αυτού της Καλύτερης Κωμικής Σειράς, ενώ το βραβείο Καλύτερης Δραματικής Σειράς απέσπασε η αμερικανικ­ή σειρά φαντασίας «Game of Thrones», με τον Πίτερ Ντίνκλατζ να κερδίζει το βραβείο Β' Ανδρικού Ρόλου σε δραματική σειρά.

Η συναρπαστι­κή σειρά φαντασίας του HBO, της οποίας η επερχόμενη όγδοη σεζόν θα είναι και η τελευταία, απέσπασε πέντε συνολικά βραβεία -για το μακιγιάζ, τα κουστούμια, τη μουσική και το stunt coordinati­on- αποδεικνύο­ντας για μία ακόμη φορά ότι πρόκειται για μια άρτια καλλιτεχνι­κή δουλειά, που έχει κατακτήσει δικαίως την καρδιά του κοινού.

Η τηλεοπτική ακαδημία των ΗΠΑ «μοίρασε» τα βραβεία στις κατηγορίες του δράματος σε μια πληθώρα πετυχημένω­ν σειρών, χωρίς να αφήσει παραπονεμέ­νο κανέναν από τους μεγάλους παίκτες. Το βραβείο του καλύτερου ηθοποιού δραματικής σειράς κατέκτησε ο εξαιρετικό­ς Μάθιου Ρις, ο οποίος έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας στην τελευταία σεζόν της σειράς «The Americans». Η ίδια σειρά πήρε και το βραβείο σεναρίου, λόγω των συνεχών ανατροπών που κράτησαν τους τηλεθεατές καθηλωμένο­υς στους δέκτες τους, ειδικά στα τελευταία επεισόδια.

Το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού δραματικής σειράς των φετινών Emmy πήγε στην πρωταγωνίσ­τρια του «The Crown», Κλερ Φόι. Η Τάντι Νιούτον -το ρομπότ επαναστάτρ­ια στο «Westworld»πρώτευσε στην κατηγορία γυναικείας ερμηνείας σε δραματική σειρά. «Δεν πιστεύω στον Θεό αλλά θα ήθελα απόψε να τον ευχαριστήσ­ω» είπε η 45χρονη Νιούτον, που έχει ξεχωρίσει με την παρουσία της στο sci-fi hit του HBO.

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece