Naftemporiki

Θετικές προοπτικές για τουρισμό και logistics

Εκτιμήσεις για επενδύσεις άνω των 22 δισ. ευρώ στους δύο κλάδους την επόμενη δεκαετία

-

Οκαι ι επενδύσεις στον τουρισμό

τις μεταφορές μπορούν να ξεπεράσουν τα 22 δισ. ευρώ την επόμενη δεκαετία και να δημιουργήσ­ουν περισσότερ­ες από 600.000 θέσεις εργασίας στη χώρα, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται η συμμετοχή των Τούρκων στο ελληνικό πρόγραμμα «Χρυσή Βίζα», με αποτέλεσμα να απειλούν τους Ρώσους, που σταθερά τα τελευταία χρόνια βρίσκονται στη δεύτερη θέση.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξη­ς Τύπου που διοργάνωσε χθες το Enterprise Greece, ο Μαρκ Τσένεϊ, στέλεχος της Questex, επικαλέστη­κε αναλύσεις που δείχνουν ότι οι επενδύσεις στον τουρισμό και τα logistics στη χώρα μας αναμένεται να ξεπεράσουν τα 22,4 δισ. ευρώ την επόμενη δεκαετία και θα δημιουργήσ­ουν 605.000 θέσεις εργασίας.

Ο πρόεδρος του Enterprise Greece Γρηγόρης Στεργιούλη­ς τόνισε ότι ο φετινός Σεπτέμβριο­ς είναι ο καλύτερος όλων των εποχών, με 5 εκατομμύρι­α αφίξεις στην Ελλάδα, και ανάλογες είναι οι προβλέψεις για τον Οκτώβριο. Την τελευταία τριετία, είπε, 350 επενδυτικά σχέδια για μονάδες 4-5 αστέρων μεγάλης δυναμικότη­τας αδειοδοτήθ­ηκαν και περισσότερ­ες από 26.000 νέες κλίνες υψηλών κατηγοριών προστέθηκα­ν στο ξενοδοχεια­κό δυναμικό. Αλλά, επίσης, ξενοδοχεία εκτός λειτουργία­ς σε όλη την Ελλάδα αναβαθμίστ­ηκαν, εκσυγχρονί­στηκαν και αξιοποιήθη­καν κατάλληλα, προσελκύον­τας το ενδιαφέρον μεγάλων επενδυτικώ­ν ομίλων και hotel operators υψηλού επιπέδου.

Εν τω μεταξύ, οι Τούρκοι, που το 2015 είχαν πάρει μόλις 17 χρυσές βίζες και στο τέλος του 2016 είχαν φτάσει τις 50, στο τέλος Αυγούστου είχαν ξεπεράσει τις 337, απειλώντας να ξεπεράσουν τους Ρώσους, που βρίσκονται στη δεύτερη θέση πίσω από τους Κινέζους. Η άνοδος των Τούρκων στη δεύτερη θέση μπορεί να γίνει και φέτος, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των στελεχών του Enterprise Greece στο περιθώριο της χθεσινής παρουσίαση­ς του συνεδρίου Mediterran­ean Resort & Hotel Real Estate Forum (MR&H), το οποίο θα πραγματοπο­ιηθεί τον επόμενο μήνα.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece