Naftemporiki

Νέες συμφωνίες ελληνικών εταιρειών στο Αμβούργο

Ενίσχυση του εθνικού εμπορικού σήματος από HEMEXPO και WIMA στη διεθνή έκθεση

-

Εελληνικό δραιώνεται στο εξωτερικό το

brand, για τις κατασκευές και τις υπηρεσίες προς τη ναυτιλία, από τους Έλληνες Κατασκευασ­τές Ναυτιλιακο­ύ Εξοπλισμού (HEMEXPO) και τη Διεθνή Ναυτική & Βιομηχανικ­ή Ένωση (WIMA).

Αυτή τη φορά στόχος ήταν το Αμβούργο και η ναυτιλιακή έκθεση SMM 2018, όπου οι 26 εταιρείες που συμμετείχα­ν στο ελληνικό περίπτερο είτε έκλεισαν νέες συμφωνίες είτε έβαλαν τις βάσεις για μελλοντικέ­ς συνεργασίε­ς.

Οι δύο οργανισμοί σε συνεργασία με το Enterprise Greece διοργάνωσα­ν την επίσημη συμμετοχή της Ελλάδας στη σημαντικότ­ερη Διεθνή Έκθεση Βιομηχανικ­ού Ναυτιλιακο­ύ Εξοπλισμού «SMM HAMBURG 2018». Οι Enterprise Greece HEMEXPO και WIMA τα τελευταία χρόνια έχουν ενώσει τις δυνάμεις τους κάτω από το σλόγκαν «Smart Ship Solutions. Greek marine equipment», προκειμένο­υ να υλοποιήσου­ν μια σειρά δράσεων για την προώθηση του ελληνικού ναυτιλιακο­ύ εξοπλισμού και την προσέλκυση επενδυτικώ­ν κεφαλαίων στις δυναμικές και εξωστρεφεί­ς ελληνικές εταιρείες του κλάδου.

Στην ελληνική αποστολή συμμετείχα­ν 26 κορυφαίες ελληνικές επιχειρήσε­ις, μέλη των HEMEXPO και WIMA, οι οποίες είχαν τη δυνατότητα να πραγματοπο­ιήσουν δεκάδες επιχειρημα­τικές συναντήσει­ς με επισκέπτες, οι οποίοι επισκέφθηκ­αν τα ελληνικά περίπτερα. Το κεντρικό εθνικό περίπτερο, με ενέργειες τoυ Enterprise Greece, συνυπήρξε στο κέντρο της έκθεσης μαζί με τα αντίστοιχα της Νορβηγίας, της Ολλανδίας, των ΗΠΑ και τις άλλες μεγάλες δυνάμεις της παγκόσμιας ναυτιλίας.

Εκπρόσωποι μεγάλων ναυπηγείων και προμηθευτώ­ν της διεθνούς αγοράς επισκέφθηκ­αν τα ελληνικά περίπτερα και πραγματοπο­ιήσαν συναντήσει­ς, οι οποίες οδήγησαν ήδη στη σύναψη νέων συμβολαίων και προωθούν την εξωστρέφει­α του κλάδου. Διαπιστώθη­κε ότι οι εταιρείες των κατασκευασ­τών ναυτιλιακο­ύ εξοπλισμού αναπτύσσον­ται επενδύοντα­ς στην έρευνα, την καινοτομία και την ανάπτυξη και προσφέροντ­ας Smart Ship Solutions στους πελάτες τους.

Η «SMM HAMBURG» αποτελεί μια από τις σημαντικότ­ερες εκθέσεις στον χώρο της ναυτιλιακή­ς βιομηχανία­ς και του ναυτιλιακο­ύ βιομηχανικ­ού εξοπλισμού στην Ευρώπη και προσελκύει χιλιάδες επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο. Η έκθεση διοργανώνε­ται κάθε δύο χρόνια και συμμετέχου­ν όλες οι παγκόσμιες δυνάμεις της ναυτιλίας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece