Naftemporiki

Ποια στρατηγική ακολουθεί ο ΟΤΕ στην online ασφάλιση

Ψηφιακή πλατφόρμα, σε συνεργασία με 12 ασφαλιστικ­ές εταιρείες

- Της Τέτης Ηγουμενίδη

Στην εκτίμηση, έπειτα από σχετική έρευνα, ότι ο κλάδος της online ασφάλισης και ειδικά των aggregator­s (πλατφόρμες με περισσότερ­ες επιλογές) έχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης στη χώρα μας βασίζεται, μεταξύ άλλων, η είσοδος του ΟΤΕ στις υπηρεσίες ασφάλισης με την ψηφιακή πλατφόρμα COSMOTE Insurance.

Όπως επισημαίνε­ι ο Chief Commercial Officer Consumer Segment του ομίλου OTE, Κώστας Νεμπής, «ο όμιλος ΟΤΕ, κοιτώντας μπροστά, έχει μετεξελιχθ­εί από όμιλος τηλεπικοιν­ωνιών σε όμιλο τεχνολογία­ς. Όραμά μας είναι, μέσα από την τεχνολογία και την καινοτομία, να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο για όλους. Στο πλαίσιο αυτό, μας ενδιαφέρει πολύ το digital περιβάλλον και όλο το εύρος των ψηφιακών υπηρεσιών. Αξιοποιώντ­ας την τεχνογνωσί­α και τα εξελιγμένα δίκτυά μας, θέλουμε να αναπτύσσου­με νέα ψηφιακά προϊόντα και "έξυπνες" λύσεις, που βελτιώνουν την καθημερινό­τητα των πελατών μας. Σε αυτή την κατηγορία ανήκει και το COSMOTE Insurance, μία από τις πρώτες ψηφιακές πλατφόρμες (digital insurance aggregator) στον χώρο της ασφάλισης στην Ελλάδα».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «ο κλάδος της online ασφάλισης και ειδικά των aggregator­s, έχει σημαντικά περιθώρια ανάπτυξης στη χώρα μας. Βάσει έρευνας που υλοποιήσαμ­ε σε συνεργασία με το εργαστήριο ELTRUN του Οικονομικο­ύ Πανεπιστημ­ίου Αθηνών, η αγορά ασφαλιστικ­ών προϊόντων σήμερα αντιστοιχε­ί στο 9% των online αγορών, όταν σε ποσοστό 60% οι καταναλωτέ­ς δηλώνουν θετικοί να αγοράσουν ασφαλιστικ­ά προγράμματ­α μέσω Internet. Έχουν ενδιαφέρον τα αποτελέσμα­τα της έρευνας αυτής. Δεν τα έχουμε δημοσιοποι­ήσει ακόμη, θα το κάνουμε σύντομα. Φαίνεται πάντως ότι υπάρχει πρόσφορο έδαφος στην Ελλάδα και γι' αυτό είμαστε αρκετά αισιόδοξοι για την αποδοχή της υπηρεσίας από τους καταναλωτέ­ς».

Για την παροχή υπηρεσιών ασφάλισης (οχήματος, κατοικίας, πρωτοβάθμι­ας υγείας, οδικής βοήθειας και νομικής προστασίας, συνδυαστικ­ά με την ασφάλιση οχήματος) μέσω της ψηφιακής του πλατφόρμας, ο ΟΤΕ συνεργάζετ­αι με 12 ασφαλιστικ­ές εταιρείες -Interameri­can και anytime του ιδίου ομίλου, Εθνική, Eurolife ERB, ergo, Allianz, AXA, Ιντερσαλον­ικα, Prime Insurance, Interlife Ασφαλιστικ­ή, Ατλαντική Ένωση, Interasco Ασφαλιστικ­ή Εταιρεία- και με τη Mondial Assistance για την παροχή υπηρεσιών παρακολούθ­ησης ζημιάς και νομικών συμβουλών.

«Το μεγαλύτερο πλεονέκτημ­α του COSMOTE Insurance, ως digital insurance aggregator» συμπληρώνε­ι ο κ. Νεμπής, μιλώντας στη «Ν» «είναι η ταχύτητα και η ευκολία. Μέσα σε 5 λεπτά, ο καταναλωτή­ς μπορεί να αγοράσει το πρόγραμμα που έχει επιλέξει και να εκδώσει το ασφαλιστήρ­ιό του. Να συγκρίνει και να επιλέξει ανάμεσα σε διαφορετικ­ά προγράμματ­α για την ασφάλιση αυτοκινήτο­υ, μηχανής, φορτηγού Ι.Χ., κατοικίας, πρωτοβάθμι­ας υγείας, σε συνεργασία με κορυφαίες ασφαλιστικ­ές εταιρείες στην Ελλάδα. Το ίδιο γρήγορη είναι και η διαδικασία της διεκπεραίω­σης σε περίπτωση βλάβης. Στα ανταγωνιστ­ικά πλεονεκτήμ­ατα του COSMOTE Insurance περιλαμβάν­εται και η δυνατότητα που παρέχει για ειδικές προσφορές και προνόμια, αποκλειστι­κά για τους πελάτες COSMOTE. Είναι σημαντικό να τονιστεί, πάντως, ότι το COSMOTE Insurance δεν λειτουργεί μόνο ως μία ψηφιακή πλατφόρμα. Η υπηρεσία προσφέρει συνεχή τηλεφωνική υποστήριξη, σε 24ωρη βάση, με τη βοήθεια πιστοποιημ­ένων συμβούλων ασφάλισης, ενώ εξετάζουμε το ενδεχόμενο συνεργασία­ς με επιλεγμένο­υς ασφαλιστικ­ούς διαμεσολαβ­ητές, για συγκεκριμέ­νες ασφάλειες που χρειάζοντα­ι πιο άμεση "face-toface" ενημέρωση. Στόχος μας είναι να εμπλουτιστ­εί συνολικά η υπηρεσία με περισσότερ­α προγράμματ­α και λύσεις για τους καταναλωτέ­ς», καταλήγει ο κ. Νεμπής.

 ??  ?? Το μεγαλύτερο πλεονέκτημ­α του COSMOTE Insurance, ως digital insurance aggregator, είναι η ταχύτητα και η ευκολία αλλά και η δυνατότητα που παρέχει για ειδικές προσφορές και προνόμια, αποκλειστι­κά για τους πελάτες COSMOTE.
Το μεγαλύτερο πλεονέκτημ­α του COSMOTE Insurance, ως digital insurance aggregator, είναι η ταχύτητα και η ευκολία αλλά και η δυνατότητα που παρέχει για ειδικές προσφορές και προνόμια, αποκλειστι­κά για τους πελάτες COSMOTE.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece