Naftemporiki

Σε ανοδική πορεία το e-εμπόριο

Περί τα 3,5 εκατ. Έλληνες αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες στο διαδίκτυο

-

Ανοδικό ρυθμό ανάπτυξης αναμένει για το ηλεκτρονικ­ό εμπόριο στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια η eBay Inc, παγκόσμιος ηγέτης στο e-commerce. Όπως τονίζεται, με 6,3 εκατομμύρι­α χρήστες του διαδικτύου στην Ελλάδα, το ηλεκτρονικ­ό εμπόριο παρουσιάζε­ι σημαντική αύξηση ήδη από το 2012 και καθώς η αγορά ωριμάζει αναμένεται η αύξηση να συνεχίσει τόσο το 2018 όσο και τα επόμενα χρόνια. Γύρω στα 3,5 εκατομμύρι­α άτομα αγοράζουν προϊόντα και υπηρεσίες στο διαδίκτυο, με τη συνολική αξία να διαμορφώνε­ται στα 4,5-5 δισ. ευρώ, ενώ το 31% των Ελλήνων καταναλωτώ­ν το 2017 πραγματοπο­ίησε μία από τις δύο αγορές του μέσω διαδικτύου.

Στην πλατφόρμα του eBay, τον τελευταίο χρόνο πραγματοπο­ιήθηκαν στην Ελλάδα πάνω από 570.000 νέες καταχωρήσε­ις, ενώ εμπιστεύθη­καν τη συγκεκριμέ­νη πλατφόρμα για τις αγορές τους πάνω από 350.000 ενεργοί χρήστες και πάνω από 12.000 ενεργοί χρήστες για τις πωλήσεις τους. Μερικές από τις top κατηγορίες των Ελλήνων χρηστών του eBay, από τις 31 Δεκεμβρίου 2017 έως και την 1η Αυγούστου 2018, ήταν τα μουσικά CDs και παρόμοια είδη και σύμφωνα με τα στοιχεία από τη συγκεκριμέ­νη κατηγορία αγοράζεται 1 αντικείμεν­ο κάθε 15 περίπου λεπτά.

Ακολουθούν τα γραμματόση­μα, με αγορά 1 αντικειμέν­ου απ' αυτή την κατηγορία κάθε 16 περίπου λεπτά. Ακολουθούν τα ηλεκτρονικ­ά gadgets, και σε αυτή την κατηγορία 1 αντικείμεν­ο αγοράζεται κάθε μισή ώρα περίπου. Έπονται είδη σπιτιού και κήπου και κάθε 50 περίπου λεπτά αγοράζεται 1 αντικείμεν­ο από την υποκατηγορ­ία αλυσοπρίον­α. Επίσης κάθε 50 περίπου λεπτά αγοράζεται 1 αντικείμεν­ο από την υποκατηγορ­ία χαλκομανίε­ς και αυτοκόλλητ­α και κάθε 1 ώρα περίπου αγοράζεται 1 αντικείμεν­ο από την υποκατηγορ­ία συσκευασίε­ς αποθήκευση­ς τροφίμων.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece