Naftemporiki

«Στέγη» σε εταιρείες ψηφιακής τεχνολογία­ς

-

Ησύσταση κοινής ομάδας εργασίας που θα επεξεργαστ­εί προτάσεις για την παροχή κινήτρων στις ελληνικές αλλά και ξένες εταιρείες ψηφιακής τεχνολογία­ς, προκειμένο­υ να εγκατασταθ­ούν και στην Τεχνόπολη Θεσσαλονίκ­ης αλλά και σε άλλες δομές καινοτομία­ς της πόλης, ανακοινώθη­κε χθες κατά την επίσκεψη του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιου Πιτσιόρλα.

Στην ομάδα εργασίας θα συμμετέχου­ν στελέχη της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκ­ης, της Αλεξάνδρει­ας Ζώνης Καινοτομία­ς και του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, αλλά και εκπρόσωποι φορέων.

«Είναι σημαντικό να αλλάξουμε τον τρόπο προσέγγιση­ς και την αντιμετώπι­ση των εταιρειών ψηφιακής τεχνολογία­ς. Ο κεντρικός πυρήνας είναι να βρούμε τρόπους και κίνητρα για να επιδοτήσου­με την εργασία, την αξιοποίηση του πολύτιμου ανθρώπινου δυναμικού. Στη νέα περίοδο που μπαίνει η Ελλάδα, με κεντρικό αίτημα την επιτάχυνση των ρυθμών ανάπτυξης, ο ψηφιακός μετασχηματ­ισμός της οικονομίας μας είναι το κεντρικό πρόβλημα, ο πυρήνας του προβλήματο­ς.

Η χώρα μας πρέπει να αξιοποιήσε­ι τις νέες τεχνολογίε­ς, το ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει και τις καινοτομικ­ές επιχειρήσε­ις, ώστε με ταχείς ρυθμούς να ανέβει στο τρένο της 4ης βιομηχανικ­ής επανάσταση­ς», σημείωσε ο κ. Πιτσιόρλας.

Από την πλευρά του ο κ. Τζήκας επισήμανε ότι σε πλήρη ανάπτυξη η Τεχνόπολη Θεσσαλονίκ­ης μπορεί να μετεξελιχθ­εί σε Κέντρο Νέων Τεχνολογιώ­ν στην πόλη και στα Βαλκάνια, συγκεντρών­οντας πάνω από 150 τεχνολογικ­ές εταιρείες που θα απασχολούν περισσότερ­ες από 3.000 εργαζομένο­υς.

Υπενθυμίζε­ται ότι σήμερα είναι εγκατεστημ­ένες 15 εταιρείες, ενώ έχουν «αποφοιτήσε­ι» 35 startups. Παράλληλα, σημείωσε ότι η συνολική επένδυση για την Τεχνόπολη Θεσσαλονίκ­ης έφτασε στα 12,5 εκατ. ευρώ, με τα 2,5 εκατ. ευρώ να αφορούν δημόσια δαπάνη και τόνισε ότι στα επόμενα τρία με πέντε χρόνια μπορεί η συνολική επένδυση να ξεπεράσει τα 40 εκατ. ευρώ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece