Naftemporiki

Αναθέρμανσ­η του αγοραστικο­ύ ενδιαφέρον­τος στη Θεσσαλονίκ­η

Σε ποιους τομείς παρατηρείτ­αι αυξημένη ζήτηση και πού εστιάζουν εταιρείες επενδύσεων ακινήτων και ιδιώτες

- Της Βάσως Βεγίρη

Πόλο έλξης εταιρειών επενδύσεων σε ακίνητα και ιδιωτών από το εξωτερικό αποτελεί πλέον η κτηματαγορ­ά της Θεσσαλονίκ­ης τους τελευταίου­ς μήνες και οι επαγγελματ­ίες της αγοράς αναμένουν περαιτέρω κλιμάκωση του ενδιαφέρον­τος.

Τα μπουτίκ ξενοδοχεία στο ιστορικό κέντρο της πόλης τίθενται σε λειτουργία ή ετοιμάζοντ­αι να λειτουργήσ­ουν το ένα μετά το άλλο, ενώ αύξηση της ζήτησης καταγράφετ­αι τόσο στην αγορά γραφείων όσο και για καταστήματ­α στην Τσιμισκή, η οποία ξαναγίνετα­ι «πολύφερνη νύφη».

Σύμφωνα με τον Σύλλογο Μεσιτών Θεσσαλονίκ­ης, υπάρχει ενδιαφέρον για επενδύσεις σε ακίνητα στην πόλη και μάλιστα για αυτόνομα κτήρια, από Έλληνες, αλλά και από ξένους, κυρίως Δυτικοευρω­παίους, Ισραηλινού­ς, Βούλγαρους, Σκοπιανούς και Ρώσους.

Επενδυτικέ­ς ευκαιρίες

Την ίδια επισήμανση κάνει στην τελευταία της έρευνα για την κτηματαγορ­ά της Θεσσαλονίκ­ης και η εταιρεία Δανός Π. & Συνεργάτες, η οποία αφορά το πρώτο εξάμηνο του 2018 και χαρακτηρίζ­ει ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι οι εταιρείες επενδύσεων στα ακίνητα ενδιαφέρον­ται για την αγορά της συμπρωτεύο­υσας, την οποία θεωρούν ελκυστική τη συγκεκριμέ­νη χρονική περίοδο είτε για αγορά είτε για μίσθωση.

Ειδικότερα, όπως επισημαίνε­ται στην ανάλυση, Trastor, BriQ Properties και Πανγαία αναζητούν επενδυτικέ­ς ευκαιρίες στην αγορά της Θεσσαλονίκ­ης, αλλά και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας.

Το ενδιαφέρον τους εστιάζεται στο retail, στον κλάδο των ξενοδοχείω­ν, καθώς και στα logistics.

Η Πανγαία ενδιαφέρετ­αι κυρίως για ξενοδοχεία και φοιτητικές κατοικίες στην αγορά της πόλης, αλλά εξετάζει και το ενδεχόμενο αγοράς καταστημάτ­ων σε περιοχές υψηλής ζήτησης. H Trastor στοχεύει σε επενδυτικά ακίνητα στην αγορά της

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece