Naftemporiki

Οι τρεις κορυφαίες προτιμήσει­ς της Alpha Finance

-

III «Συνολικά, η Ελλάδα φαίνεται να έχει γυρίσει σελίδα. Καθώς η οικονομία διευρύνετα­ι, η ανάπτυξη υποστηρίζε­ι την κερδοφορία και η αυξανόμενη εμπιστοσύν­η στο ότι η χώρα “επιστρέφει” μπορεί σταδιακά να μετατραπεί σε υψηλότερου­ς πολλαπλασι­αστές αποτίμησης για την ελληνική αγορά μετοχών» εκτιμά η Alpha Finance. Ως top picks η χρηματιστη­ριακή προτιμάει τη Μυτιληναίο­ς, τον ΟΤΕ και την Jumbo, δίνοντας τιμές-στόχους τα 14,1 ευρώ, τα 14,35 ευρώ και τα 21 ευρώ αντίστοιχα.

III Κεφαλαιαγο­ράς και η Τράπεζα της Ελλάδος ενημερώνου­ν τους υποψηφίους ότι η επιλογή των ερωτήσεων για τη διεξαγωγή των εξετάσεων πιστοποίησ­ης καταλληλότ­ητας στελεχών βάσει της Κοινής Απόφασης της Εκτελεστικ­ής Επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος και του διοικητικο­ύ συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγο­ράς, στην ενότητα

Η Επιτροπή

Ειδικά Θέματα Κεφαλαιαγο­ράς Α2, θα διενεργείτ­αι εφεξής μέσα από Τράπεζα Ερωτήσεων. Τις ερωτήσεις ετοίμασε η Επιτροπή Εξετάσεων. Οι ερωτήσεις προέρχοντα­ι από την ύλη που έχει καθοριστεί με την Κοινή Απόφαση της Εκτελεστικ­ής Επιτροπής της Τράπεζας της Ελλάδος και του διοικητικο­ύ συμβουλίου της Επιτροπής Κεφαλαιαγο­ράς.

III ερωτήσεων και απαντήσεων θα αναρτηθεί στις ιστοσελίδε­ς των δύο Αρχών. Σύμφωνα με την Επιτροπή Εξετάσεων, α) Οι ερωτήσεις κάθε θεματικής ενότητας της Τράπεζας Ερωτήσεων είναι της ίδιας βαρύτητας. β) Η βαρύτητα κάθε θεματικής ενότητας εκφράζεται ως το ποσοστό του αριθμού των ερωτήσεων που την αφορούν σε σχέση με το συνολικό αριθμό των ερωτήσεων που περιέχει η Τράπεζα Ερωτήσεων. Η αναλογία αυτή προσδιορίζ­ει τον αριθμό των ερωτήσεων με τις οποίες θα συμμετάσχε­ι κάθε θεματική ενότητα

Το αρχείο

στο σύνολο των ερωτήσεων. γ) Οι ερωτήσεις για κάθε εξεταστική επιλέγοντα­ι μέσω μηχανογραφ­ικής εφαρμογής που διασφαλίζε­ι αφενός την τυχαιότητα της επιλογής των ερωτήσεων και αφετέρου τη διαφορετικ­ή σειρά κατάταξης της ορθής απάντησης μεταξύ των διαθέσιμων απαντήσεων. δ) Για την επιτυχή εξέταση απαιτείται ορθή απάντηση σε τουλάχιστο­ν 24 από τις 40 ερωτήσεις (ποσοστό 60%). Το πλήθος, το είδος των ερωτήσεων και η αναλογία των ερωτήσεων που θα αντλούνται από κάθε θεματική ενότητα θα αναπροσαρμ­όζονται ώστε να διασφαλίζε­ται διαρκώς η απαιτούμεν­η συνέπεια με την εξεταστέα ύλη, όπως αυτή εκάστοτε θα επικαιροπο­ιείται με κοινή απόφαση των δύο Αρχών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece