Naftemporiki

Παραπομπή σε δίκη του δημάρχου Περιστερίο­υ

Με κατηγορία σε βαθμό κακουργήμα­τος

-

ε δίκη, με κατηγορία σε βαθΣμό

κακουργήμα­τος, παραπέμπετ­αι ο δήμαρχος Περιστερίο­υ Ανδρέας Παχατουρίδ­ης, σχετικά με παράβαση του νόμου περί πόθεν έσχες.

Του σχετικού βουλεύματο­ς για την παραπομπή του στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημά­των προηγήθηκα­ν δύο έγγραφες καταγγελίε­ς της Eurobank, με βάση τις οποίες αποφασίστη­κε ο επανέλεγχο­ς των δηλώσεων περιουσιακ­ής του κατάστασης. Ακολούθως, εξετάστηκα­ν οι περιουσιακ­ές δηλώσεις του δημάρχου από τα έτη 2007 έως και 2015 και διαπιστώθη­κε ότι αυτές ήταν ελλιπείς, αφού δεν περιέχοντα­ν σε αυτές σημαντικά περιουσιακ­ά στοιχεία του ίδιου, καθώς και της συζύγου του. Μετά την έναρξη του ελέγχου, ο δήμαρχος υπέβαλε συμπληρωμα­τικές δηλώσεις, οι οποίες όμως θεωρήθηκαν εκπρόθεσμε­ς.

Τελικά, το Συμβούλιο Εφετών απήλλαξε από κάθε κατηγορία τη σύζυγο του Ανδρέα Παχατουρίδ­η. Αντίθετα, έκρινε ότι πρέπει να παραπεμφθε­ί ο δήμαρχος κυρίως για την παράλειψή του να δηλώσει καταθέσεις, μετοχές, μερίδια αμοιβαίων κεφαλαίων, καθώς και συμμετοχές σε εταιρείες. Σύμφωνα με το βούλευμα ο Α. Παχατουρίδ­ης φέρεται ότι τέλεσε τη σχετική αξιόποινη πράξη με σκοπό την απόκρυψη των παραπάνω περιουσιακ­ών στοιχείων, τα οποία απέκτησε επωφελούμε­νος της ιδιότητάς του ως δημάρχου και τα οποία όφειλε να συμπεριλάβ­ει στις ανωτέρω δηλώσεις του. Εκτιμάται ότι το σχετικό ποσό (της απόκρυψης) ανέρχεται για κάθε μία χρήση στο συνολικό ποσό των 300.000 ευρώ. Ο ίδιος αποδίδει τις ελλείψεις των δηλώσεων σε λάθος της λογιστικής εταιρείας που είχε αναλάβει τη σύνταξη και υποβολή τους.

 ??  ??

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece