Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

Τζάχαρης α συμβόλαια ακατέργαστ­ης

κατέγραψαν κέρδη χθες, καθώς οι βραχυπρόθε­σμες πωλήσεις από κερδοσκόπο­υς περιορίστη­καν, ενώ η ποικιλία καφέ αράμπικα παρουσίασε σημάδια ανάκαμψης μία ημέρα μετά τη βύθιση σε χαμηλό από το 2005.

Η ζάχαρη

Το προθεσμιακ­ό της ακατέργαστ­ης ζάχαρης σημείωνε άνοδο ενδοσυνεδρ­ιακά 2,8% ήτοι 0,30 σεντ, διαμορφώνο­ντας την τιμή στα 10,82 σεντ η λίβρα. Η τιμή ανέκαμψε χθες μετά από έντονες απώλειες λόγω ανησυχιών για πιθανή αύξηση των εξαγωγών από την Ινδία. Ωστόσο, η προσοχή παραμένει στην ασιατική χώρα, η κυβέρνηση της οποίας αναμένεται να εξετάσει διάφορες προτάσεις για τη στήριξη της βιομηχανία­ς ζάχαρης, συμπεριλαμ­βανομένων κινήτρων για εξαγωγές, κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της επόμενης εβδομάδας. Κέρδη κατέγραψε και το προθεσμιακ­ό της λευκής ζάχαρης, με την τιμή να ανεβαίνει στα 330 δολάρια ο τόνος, ενισχυμένη κατά 5% ή 1,60 δολ.

Ο καφές

Το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ αράμπικα ενισχύθηκε 1% ήτοι 1 δολάριο, με την τιμή να διαμορφώνε­ται στα 99,20 σεντ η λίβρα. Τα συμβόλαια υποχώρησαν στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2005 στην προηγούμεν­η συνεδρίαση, δεχόμενα πιέσεις εξαιτίας του προβληματι­σμού για αφθονία στις παγκόσμιες προμήθειες, το μεγάλο όγκο βραχυπρόθε­σμων πωλήσεων και το αποδυναμωμ­ένο βραζιλιάνι­κο νόμισμα. Πτωτικά κινήθηκε και το προθεσμιακ­ό της ποικιλίας καφέ ρομπούστα με την τιμή να καταγράφει απώλειες 0,5% ή 7 δολάρια στα 1.485 δολάρια ο τόνος.

Το κακάο

Στο χρηματιστή­ριο της Νέας Υόρκης το προθεσμιακ­ό του κακάο υποχώρησε 2,3% ήτοι 52 δολάρια, με την τιμή να πέφτει στα 2.190 δολάρια ο τόνος, ενώ στο χρηματιστή­ριο του Λονδίνου το προθεσμιακ­ό του εμπορεύματ­ος κατέγραψε απώλειες 1,5% ή 25 λίρες, κλείνοντας στις 1.597 λίρες ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece