Naftemporiki

Για ένα ημίχρονο άντεξε η ΑΕΚ

Τα λάθη στο β' μέρος έδωσαν τη νίκη στον Άγιαξ

-

Τα λάθη στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν συγχωρούντ­αι. Ο Άγιαξ εκμεταλλεύ­τηκε τα αμυντικά κενά της Ένωσης στο β’ μέρος, επιβλήθηκε με 30 και μπήκε με το... δεξί στον 5ο όμιλο της διοργάνωση­ς.

Το αήττητο των δεκατεσσάρ­ων ευρωπαϊκών αγώνων της ΑΕΚ σταμάτησε χθες το βράδυ στο «Γιόχαν Κρόιφ Αρένα» του Άμστερνταμ. Στην πρεμιέρα των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ η ελληνική ομάδα ήταν εξαιρετική για 45 λεπτά, αλλά το ποδόσφαιρο διαρκεί 90 και στο δεύτερο μισό οι Ολλανδοί «τιμώρησαν» τα λάθη των «κιτρινόμαυ­ρων» στα μετόπισθεν.

Η ΑΕΚ, που δεν είχε καμία απολύτως κλασική ευκαιρία στο ματς και κατέβηκε στο γήπεδο για να μη χάσει, υπέστη βαριά ήττα με βάση την εικόνα του αγώνα. Ωστόσο, θα πρέπει να αφήσει... πίσω της το κακό αποτέλεσμα της πρεμιέρας και να επικεντρωθ­εί στο ντέρμπι που ακολουθεί με τον ΠΑΟΚ για τη Σούπερ Λίγκα. Επόμενος αντίπαλος της Ένωσης στο Τσάμπιονς Λιγκ θα είναι η Μπενφίκα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας.

Η ελληνική ομάδα αρίστευσε στο ανασταλτικ­ό κομμάτι στο πρώτο 45λεπτο, ενώ μετά το 20ό λεπτό άρχισε σιγά-σιγά να βγαίνει και στην επίθεση, με αποτέλεσμα να φανεί πιο απειλητική από τους γηπεδούχου­ς. Δύο φορές στο διάστημα αυτό, μάλιστα, βρέθηκε κοντά στο γκολ, αρχικά με την κεφαλιά του Σιμόες στο 14’ (άουτ) και στο 28’ με τον Πόνσε να καθυστερεί να εκτελέσει μετά από ασίστ του Κλωναρίδη και να τον προλαβαίνε­ι ο Ντε Γιονγκ.

Όσα πέτυχε η ΑΕΚ στα πρώτα 45 λεπτά «γκρεμίστηκ­αν» με το... καλημέρα στο δεύτερο μέρος. Το στιγμιαίο λάθος στο κέντρο της ελληνικής άμυνας, στο 46’, δεν έμεινε «ατιμώρητο» από τους Ολλανδούς, που με τον Ταλιαφίκο πήραν το προβάδισμα (1-0) στο σκορ.

Η ΑΕΚ δεν ήταν απειλητική, ανοίχτηκε μετά το γκολ που πέτυχε, με αποτέλεσμα να τελειώσουν όλα στο 77’. Ο Τάντιτς έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά και ο Φαν ντε Μπέικ, που είχε μπει αλλαγή, «εκτέλεσε» από κοντά τον Μπάρκα για να «γράψει» το 2-0. Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Ταλιαφίκο στο 90ό λεπτό με φοβερό γκολ από πλάγια.

 ??  ?? «Μονομαχία» του Βίκτωρα Κλωναρίδη της ΑΕΚ ανάμεσα σε δύο παίκτες του Άγιαξ από τη χθεσινή αναμέτρηση των δύο ομάδων για το Τσάμπιονς Λιγκ.
«Μονομαχία» του Βίκτωρα Κλωναρίδη της ΑΕΚ ανάμεσα σε δύο παίκτες του Άγιαξ από τη χθεσινή αναμέτρηση των δύο ομάδων για το Τσάμπιονς Λιγκ.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece