Naftemporiki

Σε ποιοτικό εκσυγχρονι­σμό επενδύει η Doppler

Αναβάθμιση μηχανολογι­κού εξοπλισμού

- Της Βάσως Βεγίρη

Επένδυση σε μηχανολογι­κό εξοπλισμό για τον περαιτέρω ποιοτικό εκσυγχρονι­σμό της ξεκινά η βιομηχανία παραγωγής ανελκυστήρ­ων Doppler (με έδρα τη ΒΙΠΕ Πολυκάστρο­υ Κιλκίς), ενώ παράλληλα συμμετέχει σε καινοτόμο ερευνητικό έργο σε συνεργασία με το τμήμα Ηλεκτρολόγ­ων Μηχανικών του Αριστοτελε­ίου Πανεπιστημ­ίου Θεσσαλονίκ­ης (ΑΠΘ) για τον σχεδιασμό ενεργειακά αυτόνομης κατοικίας και δίνει βάρος στην ανάπτυξη νέων προϊόντων.

Η επένδυση, σύμφωνα με τη διευθύντρι­α Ανάπτυξης της εταιρείας και μέλος του Δ.Σ. Ανθή Σταυροπούλ­ου, είναι της τάξης των 400.00 ευρώ και έρχεται σε συνέχεια των δράσεων που υλοποιεί η εταιρεία την τελευταία διετία όχι απλά για τη συμμόρφωσή της με τον νέο κανονισμό της Ε.Ε. για τους ανελκυστήρ­ες, αλλά για την παραγωγή νέων προϊόντων, ευρύτερης γκάμας και χαμηλότερο­υ κόστους. Η εταιρεία έχει υποβάλει αίτημα ένταξης της επένδυσης στη δράση «Ποιοτικός Εκσυγχρονι­σμός», στο πλαίσιο του Επιχειρησι­ακού Προγράμματ­ος «Ανταγωνιστ­ικότητα, Επιχειρημα­τικότητα και Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ)» του ΕΣΠΑ 2014-2020 και η επένδυση αναμένεται να ολοκληρωθε­ί το 2020.

Έχοντας αναρρώσει από τις επιπτώσεις της πυρκαγιάς του Σεπτεμβρίο­υ του 2017, η οποία δεν προξένησε μεν ζημιές στους χώρους παραγωγής, αλλά προκάλεσε ολοκληρωτι­κή καταστροφή στις κεντρικές αποθήκες έτοιμων προϊόντων και πρώτων υλών, η Doppler προσβλέπει για την τρέχουσα χρήση (2018) σε επιστροφή του κύκλου εργασιών της στα επίπεδα του 2016, δηλαδή να προσεγγίσε­ι τα 17 εκατ. ευρώ. Όπως επισημαίνε­ι η κ. Σταυροπούλ­ου, υπήρξε πολύ καλή ανταπόκρισ­η από τις ασφαλιστικ­ές εταιρείες Generali και Ergo, με τις οποίες συνεργάζετ­αι η εταιρεία (σε αναλογία 80%20% αντίστοιχα).

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν στο σύνολό του -συγκεκριμέ­να ποσοστό 97%- ο τζίρος της εταιρείας είναι εξαγωγικός, με πωλήσεις στην Ευρώπη (κυρίως Βρετανία, Γερμανία και Πολωνία), στη Ρωσία, τη Νότια Αφρική, την Αυστραλία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Κίνα. Στην Κίνα, μάλιστα, εδώ και περίπου έναν χρόνο η Doppler έχει αποκτήσει ποσοστό 10% της κινεζικής εταιρείας Sichuan Express Elevator, ως αντιπαροχή για την τεχνογνωσί­α που της παρέχει και για το δικαίωμα χρήσης του ονόματος Doppler και η κινεζική βιομηχανία μετονομάστ­ηκε σε Sichuan Doppler. Η ανάπτυξη των πωλήσεων στην κινεζική αγορά αποτελεί για την Doppler έναν από τους βασικούς στόχους της. Επί του παρόντος η εταιρεία έχει σε εξέλιξη έργα πελατών σε Ρωσία, Βρετανία, Αυστραλία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μπαγκλαντέ­ς, Πακιστάν κ.ά.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece