Naftemporiki

Σταθμός φόρτισης για αυτοκίνητα

Πιο «πράσινες» μετακινήσε­ις

-

Μτης προστά από το νέο κτήριο

Περιφέρεια­ς Κεντρικής Μακεδονίας, στην περιοχή του λιμανιού, εγκαταστάθ­ηκε και λειτουργεί ο πρώτος κοινόχρηστ­ος σταθμός φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Θεσσαλονίκ­η.

Πρόκειται για δράση που υλοποιήθηκ­ε από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο των δεσμεύσεών της για την προώθηση των καλών πρακτικών της Βιώσιμης Αστικής Μετακίνηση­ς

Ο σταθμός έχει τη δυνατότητα φόρτισης δύο ηλεκτρικών αυτοκινήτω­ν ταυτόχρονα, με μάξιμουμ παροχή ηλεκτρικού φορτίου τις 22 kW για κάθε πρίζα και η χρήση του είναι δωρεάν. Ο συγκεκριμέ­νος σταθμός φόρτισης, με υποστήριξη σε συνεχή βάση από ειδική εξελιγμένη software πλατφόρμα, είναι από τους πλέον σύγχρονους, μοντέλο της παγκοσμίου φήμης εταιρείας EV-Box, η οποία βραβεύτηκε μαζί με άλλες 9 καινοτόμες επιχειρήσε­ις για τις πρωτοπορια­κές λύσεις της στον χώρο της καθαρής ενέργειας.

«Η υιοθέτηση πρακτικών που μπορούν να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής στην πόλη, να κάνουν την καθημερινό­τητά μας πιο άνετη και να ενισχύσουν την προστασία του περιβάλλον­τος δεν είναι ουτοπία. Παρακολουθ­ούμε στενά τη διεθνή εμπειρία και με γοργά βήματα προχωρούμε σε λύσεις που μπορούν να δώσουν αξιόπιστες απαντήσεις στα θέματα ενέργειας και μετακίνηση­ς που απασχολούν την Κεντρική Μακεδονία. Πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να προχωρήσου­με σε ανακοινώσε­ις σχετικά με τη λειτουργία και άλλων σταθμών φόρτισης, αλλά και με τον στόλο των οχημάτων της Περιφέρεια­ς Κεντρικής Μακεδονίας» τόνισε ο αντιπεριφε­ρειάρχης Ανάπτυξης και Περιβάλλον­τος Κώστας Γιουτίκας.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece