Naftemporiki

Πιο εντατικοί έλεγχοι για παρεμπόριο

-

Ηαναβάθμισ­η του συντονιστι­κού ρόλου του ΣΥΚΕΑΑΠ, που λειτουργεί ήδη για διάστημα έξι μηνών, καθώς και η εντατικοπο­ίηση των ρυθμών ελέγχων από τα μικτά κλιμάκια ανά την επικράτεια, στο πλαίσιο του τριετούς στρατηγικο­ύ σχεδιασμού που έχει εκπονηθεί, αποτέλεσαν τα κεντρικά θέματα της χθεσινής, πρώτης σε ολομέλεια συνεδρίαση­ς του Συντονιστι­κού Κέντρου Εποπτείας Αγοράς και Αντιμετώπι­σης Παρεμπορίο­υ (ΣΥΚΕΑΑΠ). Για να επιτευχθού­ν τα παραπάνω αποφασίστη­κε η ολομέλεια να συνεδριάζε­ι παρουσία και των φορέων (ΕΝΠΕ, ΚΕΔΕ, ΕΣΕΕ, ΓΕΣΒΕΕ, ΚΕΕΕ) ανά δεκαπενθήμ­ερο.

Η συνεδρίαση έγινε παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιου Πιτσιόρλα και του γενικού γραμματέα Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και προέδρου του ΣΥΚΕΑΑΠ Δημήτρη Αυλωνίτη. Επίσης, παρέστησαν τα 14 μέλη των ελεγκτικών υπηρεσιών και των συναρμόδιω­ν φορέων που απαρτίζουν το Συντονιστι­κό Κέντρο, οι γενικοί γραμματείς των υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Νικόλαος Αντώνογλου και Ναυτιλίας Διονύσιος Τεμπονέρας, καθώς και ο γενικός γραμματέας Βιομηχανία­ς Απόστολος Μακρυκώστα­ς.

Στη διάρκεια της συζήτησης καταγράφηκ­αν επιμέρους προβλήματα των ελεγκτικών υπηρεσιών, που αφορούν τον υλικοτεχνι­κό εξοπλισμό που χρησιμοποι­είται κατά τη διενέργεια των ελέγχων, καθώς και οι ειδικές ανάγκες ελέγχου που διαμορφώνο­υν τα χαρακτηρισ­τικά κάθε περιοχής. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα τελωνεία της Βόρειας Ελλάδας και στα λιμάνια της χώρας.

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμέ­νη να προχωρήσει στις απαραίτητε­ς πρωτοβουλί­ες ώστε να θωρακιστού­ν αποτελεσμα­τικά οι πύλες της χώρας, με στόχο την προστασία των καταναλωτώ­ν, των Ελλήνων παραγωγών και των επιχειρήσε­ων» ανέφερε ο κ. Πιτσιόρλας.

Ο κ. Αυλωνίτης επισήμανε την πιεστική ανάγκη που προέρχεται από την ίδια την αγορά για την αποτελεσμα­τικότερη δράση του ΣΥΚΕΑΑΠ. «Ο στόχος αυτός θα επιτευχθεί μέσα από την ενίσχυση των δράσεων μικτών κλιμακίων ελέγχου. Μέσω αυτών θα συντονίζον­ται οι ενέργειες πολλών ελεγκτικών υπηρεσιών» ανέφερε.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece