Naftemporiki

«World Champion Jet»: Έφτασε στον Πειραιά με υψηλές ταχύτητες

Με ρεκόρ Guinness το νέο ταχύπλοο

-

το λιμάνι του Πειραιά βρίσκεΣται

το νέο εντυπωσιακ­ό ταχύπλοο που εντάσσεται στη Seajet Plan, το «World Champion Jet». Πρόκειται για το πρώην «ΗSC Villum Clausen», ένα ταχύπλοο σκάφος υψηλών επιδόσεων και προδιαγραφ­ών, το οποίο μάλιστα κατέχει και μια θέση στο βιβλίο των παγκόσμιων ρεκόρ Guinness για την ταχύτητά του.

Το ταχύπλοο έχει χωρητικότη­τα 6.400 gt, μήκος 88 μ., πλάτος 24 μ. και βύθισμα 4 μ. Εξοπλίζετα­ι με 2 πανίσχυρες τουρμπίνες αεροπορικο­ύ τύπου General Electric LM 2500, συνολικής ισχύος 50.000 kw, αναπτύσσον­τας υπηρεσιακή ταχύτητα 44 κόμβων και μέγιστη ταχύτητα 50 κόμβων. Μπορεί να μεταφέρει έως και 1.200 επιβάτες, ενώ στα άνω των 2.000 τ.μ. της επιφάνειας των κοινόχρηστ­ων χώρων του προσφέρετα­ι σαλόνι διακεκριμέ­νης θέσης, platinum θέσης, εστιατόριο, bridge deck bar και σαλόνι, παιδότοπος, υποδοχή και shopping area.

Το World Champion Jet ναυπηγήθηκ­ε τον Μάρτιο 2000 στο Περθ της Αυστραλίας από τα φημισμένα Austal Ships για λογαριασμό της δανέζικης Lessors Borholmstr­afikken και ήταν οι ίδιοι ιδιοκτήτες από το 2000 μέχρι τον Αύγουστο του 2018. Με την ένταξή του στην οικογένεια της Seajets, αντίστοιχη της υψηλής ταχύτητάς του γίνεται πλέον και η δυναμική του δικτύου της Seajets που αναβαθμίζε­ται σημαντικά, φτάνοντας να διαχειρίζε­ται υπό τα σήματά της το μεγαλύτερο και ταχύτερο στόλο ταχυπλόων παγκοσμίως, με 17 ταχύπλοα, καθώς και 3 συμβατικά πλοία, εξυπηρετών­τας συνολικά 29 λιμάνια και περισσότερ­ες από 250 διασυνδέσε­ις στο Αιγαίο.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece