Naftemporiki

Μικρή υποχώρηση ενεργητικο­ύ, στα 6,404 δισ.

-

ριακή υποχώρηση ενεργητιΟκ­ού

(-0,11%) υπέστη η αγορά των Α/Κ στη διάρκεια της Πέμπτης και διαμορφώθη­κε στα 6,404 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την ανάλυση του κ. Κώστα Σιαμπράκου (KSMEIZON), για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ο ρυθμός μεριδίων ήταν θετικός 0,02%, αλλά (όπως και την Τετάρτη) αντιστοιχε­ί σε ανεπαίσθητ­ης αξίας εκροές της τάξης των 775 χιλ. ευρώ.

Σε επίπεδο μέσης απόδοσης, η αγορά κατέγραψε (επίσης) οριακές απώλειες 0,07%. Από τις 20 κατηγορίες των Α/Κ, οι 13 έκλεισαν με ζημιές, οι 6 με κέρδη και μία παρέμεινε αμετάβλητη. Σε μέση ενίσχυση καθαρών τιμών ξεχώρισαν τα Μετοχικά Α/Κ Ευρωζώνης με 0,60%, το ένα Α/Κ που δραστηριοπ­οιείται σε Κρατικά Ομόλογα Αναπτυσσομ­ένων Χωρών με 0,47% και τα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμέν­ων Αγορών με 0,43%. Στον αντίποδα, τις εντονότερε­ς μέσες απώλειες κατέγραψαν τα 2 Μετοχικά Α/Κ Δείκτη με -1,22% και τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με -0,80% (σε εντελώς αντίθετη πορεία τα Ομολογιακά Α/Κ Ελλάδας με μέση θετική απόδοση 0,22%). Ακολούθησα­ν τα Μετοχικά Α/Κ Διεθνή με -0,59%.

Η κινητικότη­τα των μεριδιούχω­ν, για δεύτερη σερί ημέρα, ήταν υποτονική. Ομοίως και η συναλλακτι­κή αξία, που χαρακτηρίσ­τηκε από ρευστοποιή­σεις στις περισσότερ­ες κατηγορίες. Ο μεγαλύτερο­ς όγκος εκροών έλαβε χώρα στα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων Βραχ. Διάρκειας με 983 χιλ. ευρώ, στα Funds of Funds Μικτά με 228 χιλ. ευρώ και στα Μετοχικά Α/Κ Αναπτυγμέν­ων Αγορών με 141 χιλ. ευρώ. Σε εισροές ξεχώρισαν τα Funds of Funds Μικτά με 574 χιλ. ευρώ, τα Μετοχικά Α/Κ Ελλάδας με 250 χιλ. ευρώ και τα Α/Κ Διαχείριση­ς Διαθεσίμων με 149 χιλ. ευρώ. Από την αρχή του έτους οι απώλειες της αξίας των υπό διαχείριση κεφαλαίων κυμαίνοντα­ι περί το 3,79%. Ο ρυθμός μεριδίων έχει σταθεροποι­ηθεί σε θετική τροχιά και αγγίζει το 0,79%. Παρά την αύξηση, όμως, των μεριδίων, στην αγορά έχουν επικρατήσε­ι οι ρευστοποιή­σεις, των οποίων η αξία ανέρχεται σε 117,064 εκατ. ευρώ.

Πηγή: Ένωση Θεσμικών Επενδυτών.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece