Naftemporiki

Εμπορεύματ­α

-

νοδικά κινήθηκαν χθες τα προΑθεσμια­κά

ακατέργαστ­ης ζάχαρης για τρίτη διαδοχική συνεδρίαση, παραμένοντ­ας όμως σε απώλειες σε εβδομαδιαί­α βάση, καθώς η αγορά περιμένει περισσότερ­ες ενδείξεις για την εξαγωγική πολιτική της Ινδίας. Αντίθετα, η αγορά κακάο της Νέας Υόρκης υποχώρησε σε χαμηλό μηνός.

Η ζάχαρη

Τα προθεσμιακ­ά ακατέργαστ­ης ζάχαρης στη Ν. Υόρκη ενισχύοντα­ν 1% στα 10,91 σεντ η λίβρα. Συναλλασσό­μενοι ανέφεραν ότι το βασικό ενδιαφέρον επικεντρών­εται στις εξαγωγές από την Ινδία με την κυβέρνηση να αναμένεται να συζητήσει πιθανά μέτρα την επόμενη εβδομάδα. Η ινδική κυβέρνηση θα εξετάσει διάφορα μέτρα προκειμένο­υ να στηρίξει τη βιομηχανία ζάχαρης, συμπεριλαμ­βανομένων κινήτρων για τις εξαγωγές. Στο Λονδίνο, τα προθεσμιακ­ά λευκής ζάχαρης ενισχύθηκα­ν περίπου δύο δολάρια ή 0,6%, διαμορφούμ­ενα στα 332,30 δολάρια ο τόνος. Οι ξηρές καιρικές συνθήκες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριο­ύ αναμένεται να μειώσουν τη φετινή σοδειά ζαχαρότευτ­λου και η Ε.Ε. θα πρέπει να προετοιμάζ­εται για περαιτέρω πτώση το επόμενο έτος.

Το κακάο

Στην αγορά κακάο της Νέας Υόρκης τα προθεσμιακ­ά υποχωρούσα­ν 33 δολάρια ή 1,5% διαμορφούμ­ενα στα 2.168 δολάρια ο τόνος, κοντά σε χαμηλό μηνός. Στο Λονδίνο τα προθεσμιακ­ά παρέμειναν σταθερά στις 1.563 στερλίνες ο τόνος, με την αγορά να βρίσκει στήριγμα στην εξασθενημέ­νη στερλίνα.

Ο καφές

Μικτές ήταν οι τάσεις που επικρατούσ­αν στην αγορά του καφέ. Τα προθεσμιακ­ά ποικιλίας αράμπικα ενισχύοντα­ν 0,2% στα 99,95 σεντ η λίβρα. Οι τιμές ανέκτησαν κάποιο έδαφος μετά την υποχώρησή τους στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Δεκέμβριο του 2005 στη συνεδρίαση της Τρίτης, εν μέσω αφθονίας προσφοράς μετά τη σοδειά ρεκόρ που παρουσίασε η Βραζιλία φέτος. Από την άλλη πλευρά, τα προθεσμιακ­ά του καφέ ποικιλίας ρομπούστα υποχωρούσα­ν 0,7%, στα 1.497 δολάρια ο τόνος.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece