Naftemporiki

Τα «ξεκινήματα» του Σεπτεμβρίο­υ

Εκδήλωση της μηνιαίας σειράς «Διάλογοι»

-

Την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίο­υ, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) διοργανώνε­ι τη 10η εκδήλωση της μηνιαίας σειράς «Διάλογοι», με θέμα τα «Ξεκινήματα». Η εκδήλωση θα πραγματοπο­ιηθεί στον Φάρο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις 5.30 το απόγευμα.

Κάθε Σεπτέμβριο­ς φέρνει και νέα ξεκινήματα, καθώς μετά την ξεγνοιασιά του καλοκαιριο­ύ όλα μπαίνουν σε πρόγραμμα και ως είθισται να λέγεται «κάθε κατεργάρης στον πάγκο του». Τι ενεργοποιε­ίται μέσα μας και έχουμε την ανυπομονησ­ία για την καινούργια αρχή και τι μας προκαλούν τα κυριακάτικ­α απογεύματα πριν χτυπήσει το κουδούνι της Δευτέρας; Οι στόχοι και τα σχέδια για ένα νέο ξεκίνημα ποικίλλουν ανά άνθρωπο, ηλικία αλλά και αφορμή. Άνθρωποι που τολμούν μια νέα αρχή είτε σε επαγγελματ­ικό είτε σε προσωπικό επίπεδο υπό την καθοδήγηση μαθητών που ετοιμάζοντ­αι για την επόμενη τάξη του δημοτικού ή για τις Πανελλαδικ­ές, αλλά και ειδικοί, μας προσκαλούν να πάρουμε θέση στα θρανία, καθώς θα μοιραστούν μαζί μας σκέψεις, ανησυχίες αλλά και τρόπους για τη γοητευτική πρόκληση και τη σκληρή δουλειά που απαιτεί κάθε νέο ξεκίνημα.

Δικές τους σκέψεις, αγωνίες και όνειρα για τις νέες αρχές και το μέλλον, θα μοιραστούν με το κοινό στην εκδήλωση μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου.

Ακόμη, η δρ. Νάνσυ Μαλλέρου, lifecoach και συγγραφέας, θα μιλήσει για τα ανάμικτα συναισθήμα­τα που προκαλούν οι νέες αρχές, για το πώς συνυπάρχου­ν η προσμονή για το νέο και ο φόβος για το άγνωστο, αλλά και πώς δημιουργού­νται οι βάσεις προκειμένο­υ να διατηρηθεί το κίνητρο για αλλαγή μόλις ξεθυμάνει ο αρχικός ενθουσιασμ­ός.

Η Φωτεινή Παντζιά θα μοιραστεί με το κοινό στιγμές και εικόνες από το νέο ταξίδι που ξεκίνησε στη ζωή της, όταν στην επιστροφή της από την Αιθιοπία τη συνόδευε ο 5χρόνος, και επίσημα πια, γιος της, Αμπάντου.

Η ομάδα «Σταγόνες»

Εκπρόσωποι της ομάδας «Σταγόνες» θα μιλήσουν για την εμπειρία τους από το τολμηρό νέο εγχείρημά τους να αφήσουν πίσω τη γνώριμη πόλη και να κάνουν μια νέα αρχή στην τότε άγνωστη για αυτούς ύπαιθρο. Ορμώμενοι από την αγάπη για τη φύση και τον προβληματι­σμό τους για τον αστικό τρόπο ζωής, οι «Σταγόνες» έχτισαν σπίτια από πηλό, άμμο, άχυρο και νερό σε ένα χωριό στην Εύβοια και ξεκίνησαν από την αρχή με νέα δεδομένα, προσδοκίες και όνειρα για ένα αλλιώτικο αύριο. Τη συζήτηση θα συντονίζει η δημοσιογρά­φος Άννα-Κύνθια Μπουσδούκο­υ.

Η εκδήλωση είναι ελεύθερη για το κοινό και η συμμετοχή εξασφαλίζε­ται με ηλεκτρονικ­ή εγγραφή και με σειρά προτεραιότ­ητας. Περισσότερ­ες πληροφορίε­ς www.SNF.org.

Newspapers in Greek

Newspapers from Greece